Convingerile și „sarcinile” lui Renato Usatîi

Renato Usatîi. Foto: ru1.md

Renato Usatîi. Foto: ru1.md

Președintele PPPN, Renato Usatîi, s-a arătat convins că participanții la acțiunile de protest nu vor admite alegerea șefului statului. Despre aceasta primarul de Bălți a declarat în cadrul ediției de aseară a emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Mașinăria de propagandă a puterii încearcă să convingă populația despre presupusa înfrângere a opoziției. Ei se folosesc de aceea că astăzi s-a creat o pauză în mișcarea protestatară”, a spus Usatîi, citat de Infotag.

El a declarat că „pauza protestelor se va încheia în curând și protestele vor începe cu noi forțe”.

Sarcina noastră de bază este să nu permitem alegerea președintelui. Și vă asigur că această sarcină o vom îndeplini pe nota 10. Așa cum am mai zis, toată țara pregătește crizanteme albe. Vom veni cu toată țara, vom oferi deputaților flori, vom colinda, vom participa la procedura de vot”, a declarat Usatîi.

Edilul de Bălți a ținut să precizeze că oponenții regimului de guvernare nu stau cu mâinile în sân.

„Platforma DA colectează semnături pentru inițierea referendumului, care va permite alegerea directă a Președintelui prin vot direct, iar activiștii Partidului Nostru participă activ la acest proces”, a spus Usatîi.

Politicianul a subliniat că actuala guvernare nu va fi în stare să impună opoziția să renunțe la protestele împotriva „regimului criminal”.

„Eu nu o singură dată am zis că Plahotniuc are o singură posibilitate să mă oprească – cea de a mă lichida fizic. Asta pentru că niciun fel de arestări nu vor ajuta. Noi vom obține desfășurarea anticipatelor, și asta se va întâmpla la toamnă”, a declarat Usatîi.

Mai mult, primarul de Bălți este de părere că „stăpânul negru al Moldovei”, Vlad Plahotniuc, nu a renunțat la ideea de a devenit premier.

„Din câte cunosc, asemenea subiect s-a discutat. Ei intenționează să aleagă președintele, iar după, la începutul lunii august, când majoritatea sunt plecaţi în vacanţă, ei vor găsi o modalitate de a demite Guvernul Filip, după care noul preşedinte al ţării va desemna candidatura lui Plahotniuc, iar majoritatea parlamentară îl va vota”, a declarat liderul PPPN.

Potrivit lui Usatîi, Plahotniuc controlează 70% din deputații Parlamentului și se examinează posibilitatea ca la funcția de președinte al țării să fie ales președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Lui Renato Usatîi i-a rămas rolul de a cânta în campania electorală a lui Dodon şi Năstase – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.