Guvernul va sprijini UTA Găgăuzia în atragerea investiţiilor

Foto: gov.md

Foto: gov.md

După finalizarea ședinței Guvernului, care s-a desfășurat în satul Avdarma din UTA Găgăuzia, premierul Pavel Filip a vizitat municipiul Comrat, unde s-a interesat de progresele zonei respective, dar și de problemele cu care se confruntă locuitorii municipiului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Filip a fost însoțit de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, şi de președintele Adunării Populare UTA Găgăuzia, Dmitri Constantinov. În timpul vizitei, au fost discutate posibilitățile de consolidare a eforturilor autorităților centrale și ale autonomiei, pentru soluționarea problemelor regiunii.

Astfel, Pavel Filip a vizitat Spitalul raional Comrat, aflat în proces de renovare. În incinta noii secții de chirurgie a spitalului, premierul a discutat cu angajații instituției despre realizarea proiectului de renovare, precum și despre posibilitățile de acordare a ajutorului Guvernului pentru această unitate spitalicească.

Totodată, premierul Filip a vizitat noul sediu al subdiviziunii teritoriale Comrat a Întreprinderii de Stat „Registru”. Pavel Filip a apreciat condițiile de muncă ale angajaților și de prestare a serviciilor publice în această instituție.

„Îmi doresc ca toate instituțiile de stat, nu doar «Registru», să ofere servicii de calitate pentru oameni. În acest sens, vom veni cu măsuri punctuale pentru a reduce cozile și birocrația acestor instituții”, a spus Pavel Filip.

O altă întreprindere vizitată de premierul Pavel Filip la Comrat a fost compania privată moldo-americană „Vitapharm-Com”. Acolo, Pavel Filip a vorbit despre importanța sporirii atractivității investiționale a zonei, asigurarea condițiilor favorabile pentru mediul de afaceri, care pot contribui la dezvoltarea regiunii și oferi locuri de muncă pentru locuitorii din Găgăuzia.

Pavel Filip a dat asigurări că Guvernul va analiza măsurile prin care să crească accesul autorităților din Găgăuzia la fondurile oferite de partenerii de dezvoltare ai R. Moldova.

Vineri, Pavel Filip a efectuat prima sa vizită în teritoriu, de la învestirea în funcția de premier al R. Moldova.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.