Festivalul „Mărțișor” a ajuns peste ocean, în vestul SUA

Foto: alba24.ro

Foto: alba24.ro

În SUA a început astăzi Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”, care are loc în perioada 5-6 martie. Conducătorul Studioului muzical „Perlele Moldovei”, Vasile Moroșanu, artist al poporului, organizator al manifestării, festivalul desfășurat peste ocean se află la ediția a IV-a.

Potrivit lui Vasile Moroșanu, citat de Moldpres, primele trei ediții au avut loc în orașul San Francisco, iar actuala se desfășoară  în Sacramento, capitala Californiei.

La eveniment participă Vasile Moroșanu și un grup de artiști din R. Moldova. Alături de artiștii moldoveni Sergiu Ciuhrii, Ghenadie Moroșanu, absolvent al Institutului de Teatru și Film Lee Strasberg, Hollywood, Andreea Rață și Andreea Bragă,  pe scenă vor evolua mai mulți oameni de artă din diasporă. Este vorba de coregrafii Gheorghe Arabadji și Vasile Munteanu, artiști ai poporului, compozitorul și chitaristul Valeriu Găină, dirijorul și acordeonistul Nicolae Prisăcaru, actorul Anatol Răzmeriță ș.a.

„Este un festival veritabil, de la care nu lipsește cântecul, muzica și dansul, precum și artele plastice și bucătăria națională a R. Moldova. Ne-am unit cu toții, ca să le facem o bucurie moldovenilor din diasporă”, a precizat Vasile Moroșanu.

Festivalul „Mărțișor” în SUA a fost inițiat în 2013 de către Vasile Moroșanu și conaționalul nostru Gheorghe Culea, care de peste 30 de ani este cetățean al SUA.

În 2005, Vasile Moroșanu împreună cu Olga Ciolacu, Valentin Bătrânac, Ian Raiburg și Gheorghe Urschi, au organizat Festivalul „Mărțișor” în Italia.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.