Fruntaş liberal-democrat: PLDM nu are un candidat la prezidenţiale din cauza crizei din partid

Valeriu Ghilețchi. Foto: ghiletchi.pldm.md

Valeriu Ghilețchi. Foto: ghiletchi.pldm.md

Deputatul liberal-democrat Valeriu Ghileţchi a recunoscut vineri seara, într-o intervenţie telefonică în direct la emisiunea „În PROfunzime” de la PRO TV, că PLDM nu are un candidat pentru prezidenţiale inclusiv din cauza crizei cu care se confruntă formaţiunea.

Ghilețchi a evitat să se expună şi în privinţa posibilei candidaturi a lui Vlad Filat.

„La ora actuală, PLDM nu are un candidat pentru că, bine, cred că este şi prematur să vorbim despre identificarea unui candidat. Cunoaşteţi şi situaţia sau criza cu care se confruntă PLDM la ora actuală. Urmează să fie un congres, să fie ales un nou preşedinte. Adică sunt mai multe provocări care stau în faţa PLDM-ului la ora actuală”, a declarat Ghileţchi.

Fiind întrebat dacă Vlad Filat ar putea fi candidatul PLDM la funcţia de preşedinte al ţării, Ghileţchi a evitat să răspundă clar, având un răspuns mai mult diplomatic.

„Cred că după ce vom vota legea organică va fi mai clar care sunt cerinţele sau criteriile pe care ar trebui să le întrunească un candidat sau o persoană ca să devină candidat la alegerile preşedintelui, adică pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova”, a explicat fruntașul liberal-democrat.

Încă în luna ianuarie, președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, a dat de înțeles că mai mulți colegi sunt pentru excluderea lui Vlad Filat de la conducerea partidului. Streleţ a spus atunci că o decizie în acest sens poate fi luată doar în cadrul Congresului formațiunii, următorul Congres, al VII-lea, urmând să aibă loc în data de 20 martie 2016.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.