Lui Renato Usatîi i-a rămas rolul de a cânta în campania electorală a lui Dodon şi Năstase

Colaj: balacci.wordpress.com

Colaj: balacci.wordpress.com

„Vom organiza cel mai dur protest, iar asta se va întâmpla când va fi ales președintele. Mai pregătesc câteva surprize, dar nu o să vă spun. Vom intra cu crizanteme în Parlament”, a declarat triumfalist Usatîi joi seara, la „Puterea a Patra” pe N4, scrie bloggerul Veaceslav Balacci.

El chiar se vedea deja preşedinte, rugându-l pe Nicolae Timofti să nu facă niciun fel de reparație la reședințele sale, deoarece va veni el și le va amenaja „așa cum îi place”. Ieri, după decizia istorică a CC, eroul a coborât de pe calul alb şi a început să bocească de răsună de la Bălţi până la Moscova. Usatîi plânge că „CC l-a scos pentru a doua oară din cursa electorală”, având în vedere că CC n-a anulat şi exigenţa de vârstă pentru candidaţii la funcţia de preşedinte.

Acum nu ştiu la ce oră va fi durul protest anunţat de Usatîi la parlament în ziua când va fi ales preşedintele, dar după decizia CC, salutată ieri cu entuziasm de colegii lui de troikă Năstase şi Dodon, planurile de reparaţie de la Condriţa pot deja să nu mai fie amânate. Ca să se ţină de cuvânt, Usatîi va putea cere judecătorilor în dosarele sale să-i acorde pedeapsa de muncă neremunerată în folosul societăţii, să facă anume el reparaţia la reşedinţa preşedintelui, „aşa cum îi place”, cum a declarat joi.

Nu prea înţeleg logica lui Usatîi atunci când acuză Curtea Constituţională, că n-a anulat pragul de vârstă de 40 de ani pentru preşedinte, ca să încapă şi el în viitoarea campanie electorală. Nu că ar fi fost vreodată prea multă logică în declaraţiile şi acţiunile lui, dar asta cu „scoaterea din cursă” e chiar ridicolă. Cam de ce declarând neconstituţională procedura alegerii preşedintelui în parlament Curtea trebuia să umble şi la exigenţele pentru candidaţii la funcţia de preşedinte? Cum a îndrăznit Curtea să nu se gândească la el în momentul când emitea decizia? El, care a cântat şi protestat atâta şi care a ajuns nr.1 în sondaje, pe locul de odinioară al lui Filat! Ca acum să vină Dodon şi Năstase şi să culeagă în campania electorală pentru preşedinţie toată roada muncii sale?!

Renato chiar merită consolat. S-a pomenit cu adevărat într-o situaţie penibilă, ieri făcând în visele sale reparaţie la reşedinţa prezidenţială în calitate de preşedinte, iar azi în calitate de… simplu gastarbeiter, aşa cum îi place chiar lui să se descrie. Dar nu CC este instituţia care trebuie să-l consoleze. Are chiar lângă el camarazii de arme! Acum, ca să fie şi el util cu ceva, poate cânta în campania electorală pentru Dodon şi Năstase, ca să le aducă mai multe voturi! Sunt doar o troikă, opoziţia unită, nu?!

Aşa e cu politica asta, Renat! În politică nu e ca pe scena de la karaoke. Moldovenii au o vorbă, deşi necenzurată, foarte bună şi proprie situaţiei în care s-a pomenit Usatîi, care joi seara era Făt-Frumos pe cal alb, iar vineri, după decizia CC – băieţel care plânge că i-au furat băieţii mai mari bicleta. Azi eşti în capul mesei, mâine eşti în… altă parte. Acum zi că nu!

Veaceslav Balacci

P.S. Leo DiCaprio, care şi-a dorit Oscarul la fel de mult cum îşi doreşte Renato funcţia de preşedinte, a trebuit să muncească mult, să se bată cu ursul şi să se tăvălească prin glod ca să obţină trofeul. E o cale inevitabilă şi pentru Usatîi. Oricum, succesul nu pare a fi departe. Renato e deja în glod…Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.