Renato Usatîi vorbește despre o „violare publică”

Colaj: ru1.md

Renato Usatîi și Constituția. Colaj: ru1.md

Liderul PPPN, Renato Usatîi, a comentat decizia de vineri, 4 martie, a Curții Constituționale (CC), cea care presupune că șeful statului va fi ales prin vot direct. Primarul de Bălți crede că ieri a avut loc, de fapt, „violarea publică a Constituției”.

„Noi am obținut alegerea președintelui direct de către popor și rămânem pe aceleași poziții, dar într-un stat de drept există proceduri de modificare a Legii fundamentale”, a scris Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Usatîi, „câțiva cetățeni ai României, la comanda lui Plahotniuc, înlocuiesc puterea legislativă”, anulând astfel prevederile în baza cărora R. Moldova a funcționat timp de 16 ani. „În mod special este interesant faptul că domnul Tănase deja era președinte al Curții când în baza acestei Constituții «incorecte» a fost ales Timofti”, a comentat liderul PPPN.

„Celor mulțumiți de decizia așa-zisei Curți Constituționale le voi zice una: gândiți-vă deja acum la ceea ce le veți spune cetățenilor atunci când aceiași «judecători» vor anula Declarația de Independență. Apropo, partenerii de proteste încă solicită alegeri parlamentare anticipate?!”, s-a întrebat Usatîi.

„Astăzi a doua oară ne-au scos din cursa electorală…”, a scris anterior politicianul pe Facebook.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.