Candu: Avem nevoie de timp pentru a pregăti scrutinul prezidenţial

Andrian Candu. Captură video: prime.md

Andrian Candu. Captură video: prime.md

Cel mai probabil, alegerile prezidenţiale vor avea toamna viitoare. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime.

„Curtea Constituţională (CC) a adoptat o decizie revoluţionară. Comisia de la Veneţia recomandă ca alegerile să aibă loc peste jumătate de an atunci când se fac schimbări de asemenea proporţii. Şi noi avem nevoie de timp pentru a pregăti scrutinul prezidenţial. Şi concurenţii electorali vor avea nevoie de timp”, a precizat Candu, citat de IPN.

Preşedintele Parlamentului a dat de înţeles că data alegerilor prezidenţiale, cel mai probabil, va fi stabilită peste două luni. „Timp de o lună vom elabora proiecte de legi ce ţin de ajustarea legislaţiei electorale la decizia CC. După care va urma procedura de votare. Aceasta va dura cel puţin o lună, cel mult două. Apoi vom numi şi data alegerilor prezidenţiale”.

Curtea Constituţională a declarat vineri, 4 martie, neconstituţionale prevederile legii din anul 2000 de revizuire a Constituţiei prin care a fost înlocuit modul de alegere a şefului statului cu votul întregului popor prin alegerea acestuia în Parlament.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.