Consiliul de asociere Moldova-UE se reuneşte pe 14 martie, la Bruxelles

Colaj: ipn.md

Colaj: ipn.md

Consiliului de asociere R. Moldova – Uniunea Europeană se reuneşte la Bruxelles pe 14 martie, notează INP. În cadrul acesteia urmează să se discute temeinic despre implementarea Acordului de Asociere semnat de UE şi Moldova în 2014.

Anterior, premierul Pavel Filip a solicitat membrilor Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, adică miniştrilor, intensificarea ritmului de lucru şi pregătire temeinică pentru reuniunea Consiliului de Asociere. Pavel Filip a mai solicitat să fie depuse eforturi maxime ca delegaţia R. Moldova să vină cu rezultate concrete la reuniune.

Luna trecută membrii Guvernului au aprobat proiectul Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare. Documentul reprezintă o listă de acţiuni urgente care vor fi întreprinse de autorităţi pentru soluţionarea problemelor identificate în procesul de consultare cu partenerii europeni şi societatea civilă din R. Moldova. Foaia de parcurs nu înlocuieşte strategiile şi politicile sectoriale aflate în procesul de implementare, ci stabileşte priorităţile pe termen scurt şi mediu, pe o perioadă de 30 de zile, în activitatea Guvernului şi Parlamentului, fiind luate în consideraţie concluziile Consiliului Uniunii Europene cu privire la R. Moldova. Responsabilitatea pentru realizarea măsurilor incluse în document este pusă în sarcina atât a Guvernului, cât şi a Parlamentului şi structurilor independente.

Între timp, în procesul de implementare a reformelor, Parlamentul a adoptat în lectură finală Legea procuraturii, şi în prima lectură pachetul de legi privind integritatea, dar şi un pachet de legi cu referire la sistemul financiar-bancar.

Prima reuniune a Consiliului de asociere a avut loc în martie 2015. Delegaţia R. Moldova a fost reprezentată, pe lângă premier, de ministrul afacerilor externe şi integrării europene, ministrul economiei, vicepremierul pentru reintegrare, ministrul finanţelor şi ministrul justiţiei.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.