Doi politicieni de la Chișinău provoacă greață printre jurnaliști

Iurie Roșca și Igor Dodon. Colaj: argumentul.info

Iurie Roșca și Igor Dodon. Colaj: argumentul.info

Ca să urmărești politica de la Chișinău trebuie să ai un stomac al naibii de tare. Am crezut că îl am, dar nu, stomacul meu nu poate înghiți chiar totul. Doi politicieni din Republica Moldova m-au făcut să vomit… sufletește. Greața care m-a cuprins este ceva transcendental, ca la Sartre. Iar cei doi oameni politici de nimic sunt Dodon și Roșca. Vai, ce alăturare! Pe vremuri nici nu m-aș fi gândit, scrie jurnalistul Vitalie Cojocari în blogul său.

Domnul Igor Dodon este un personaj malefic prin propaganda, dar mai ales demagogia deșănțată prorusă pe care o vâră pe gât maselor mai puțin informate. Domnul Dodon a preluat electoratul dictatorului Voronin, un electorat îmbătrânit, sărac, captiv al unei iluzii. Un electorat care vrea să fie mințit. Și cine altcineva să o facă mai bine decât un oportunist respingător? Numai că domnul Dodon este foarte ipocrit, are atât de puțin bun simț – nici nu ascunde că propaganda sa nu se potrivește cu modul său de viață. A umplut facebookul cu poze din vacanțele sale de prin Europa. Dacă pensionarii ar avea facebook, dacă moldovenii săraci ar vedea pe unde se plimbă domnul Dodon… Domnia sa călătorește în Europa, domnilor pensionari, care nu o să mai ajungeți să citiți acest blog. Da, în Gayuropa. În Europa pe care domnul Dodon o hulește la tot pasul.

Domnule Dodon, dacă vreți să coincidă mesajul pe care îl popularizați cu acțiunile domniei voastre – vă rugăm să mergeți în Siberia la odihnă. Vă rugăm să mergeți în Rusia în vacanțe, nu ne mai zâmbiți sătul din pozele pe care le faceți prin Cehia, Cipru sau prin cine știe ce orașe ale Europei pe care o detestați… Vorbește lumea la Chișinău că aveți și o televiziune. Iată, puteți să spuneți prin intermediul ei adevărul văzut în Europa? Că în Europa se trăiește bine. Că Europa este civilizată. Nu merită să le mai spălați oamenilor creierul cu televiziunea pe care v-a permis domnul Plahotniuc să o aveți.

Apropo de televiziune. Al doilea individ din politica de pe Bâc care m-a făcut să-mi vomit sufletul este un prieten al domnului Dodon, nimeni altul decât domnul Iurie Roșca. Am ajuns s-o trăiesc și pe asta. Iura Roșca are o emisiune la o televiziune rusească, șovină și ne vorbește despre cât de bună este mama Rusie și cât de nasoală este Uniunea Europeană. Mărturisesc, am rezistat 5 minute. L-am ascultat pe Roșca vorbind rusește 5 minute până când a început să delireze despre sine că ar fi jurnalist. Aici nu am mai răbdat. Am închis. Jurnalist? Roșca? De unde? Omul este o simplă canalie. Un netrebnic care a trădat în cel mai josnic mod ideea românismului în Republica Moldova. Roșca vorbind rusește la un canal al demagogului și ipocritului Dodon? Oribil! Un fel de Dodoșca TV!

Vitalie Cojocari

Foto: Iurie Roșca – news.russiatoday.ro; Igor Dodon – mediafax.ro

SONDAJ. Igor Dodon, cel mai RESPINGĂTOR lider de partid parlamentarCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.