Mai multe versiuni în cazul decesului lui Dan Pleşca vor fi luate în calcul de către procurori

Sorin Pleșca. Foto: fb.com/naesimion.plesca

Sorin Pleșca. Foto: fb.com/naesimion.plesca

Procuratura Generală investighează, în cadrul unei cauze penale, faptul decesului fiului mai mare al deputatului Nae-Simion Pleşca.

Amintim că tragedia s-a produs în seara zilei de 7 martie, în apartamentul deputatului de pe strada Sfatul Ţării din capitală.

Potrivit datelor preliminare, împuşcătura a fost efectuată de către fratele mai mic al victimei, dintr-un pistol de model CZ, deţinut legal.

În rezultatul rănii incompatibile cu viaţa, victima a decedat pe loc.

Imediat după producerea crimei, fratele mai mic al victimei, fiind în stare de şoc, a părăsit locuinţa, actualmente fiind căutat de poliţie.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al procuraturii Generale, acţiunile de urmărire penală continuă, procurorii urmând să investigheze obiectiv şi operativ toate circumstanţele cazului, fiind luate în calcul toate versiunile celor întâmplate.

Sorin Pleșca, cel care este dat în căutare, activa anterior în echipele mobile ale Serviciului Vamal.

Solicitată telefonic de Today.md, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Dorina Cebotari, a comunicat că Sorin Pleșca este luat la consemn.

„Pe numele lui Sorin Pleșca a fost aplicată interdicția de a părăsi țara, inderdicția a fost impusă de către organele de drept. Nu vă putem comunica când a fost aplicată interdicția, însă cert este că dacă va încerca să treacă frontiera de stat a Republicii Moldova, acesta va fi reținut și predat organelor de drept”, a precizat Cebotari.

Astăzi, depu­ta­tul Nae-Simion Pleșca a scris pe Facebook un mesaj adre­sat fiu­lui său mai mic, Sorin, care a fugit după ce și-a împuș­cat fra­tele mai mare:

„Sori­nel! Scum­pul și iubi­tul nos­tru fecior, unica noas­tră spe­ranță, spri­jin și sens de a trăi. În viață se întâm­plă multe acci­dente din nea­ten­ție, din întâm­plare și știm bine că tu nu ești vino­vat. Dănuț nu-i supă­rat pe tine și noi nici nu ne gîn­dim să ne supă­răm, că nu ești vino­vat, că a fost un ceas rău, de care nimeni nu poate fugi. Vino, scum­pul nos­tru fecio­raș, ca toți trei să-l petre­cem pe Dănu­țul nos­tru scump și iubit, pe ulti­mul drum. El știi bine cât te-a iubit și nu poți să nu vii. Tu ești de azi pen­tru amân­doi spri­ji­nul și sen­sul pen­tru care mai putem trăi. Fără tine viața noas­tră nu are sens. Nu ne lăsa sin­guri și pier­duți! Știu cât ne iubești și tu știi cât te iubim noi, la fel ca întot­dea­una. Împre­ună doar cu tine vom rezista. Vino fără frică, că nu ești vino­vat. Te aștep­tăm cu drag scum­pul nos­tru: mama, tata și Dănuț”, a scris depu­ta­tul.

Totodată, Nae-Simion Pleșca i-a rugat pe jurnaliști să nu mai relateze despre tragicul eveniment. „Nu mediatizați greșit un incident tragic a doi frați care s-au iubit, s-au înțeles și au fost de nedespărțit”, a conchis deputatul.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.