CEC este pregătită pentru un exerciţiu electoral în acest an

Andrei Volentir. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Andrei Volentir. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) este pregătită din punct de vedere logistic şi financiar pentru desfăşurarea scrutinului prezidenţial în anul curent. Declaraţia a fost făcută de Andrei Volentir, secretarul CEC, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la Moldova 1.

„Noi am avut anul trecut alegeri locale. Cele 4000 de laptopuri urma să le transmitem în şcoli prin intermediul Ministerului Educaţiei. Mă bucur că nu am reuşit s-o facem. Totodată, aşteptam să avem în acest an un referendum, aşa că am programat resurse bugetare suplimentare necesare desfăşurării unui exerciţiu electoral”, a precizat Volentir, citat de IPN.

Referindu-se la semnăturile colectate de către Platforma DA pentru desfăşurarea unui referendum privind modificarea Constituţiei, Volentir a spus că partea ce ţine de alegerea şi demiterea şefului statului şi-a pierdut actualitatea după decizia Curţii Constituţionale din 4 martie

„Mai există încă două aspecte de modificare a Constituţiei, pentru care se colectează semnăturile separat, dar în cadrul aceleiaşi campanii. Este vorba de anularea imunităţii parlamentare şi reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 71. Dacă totul va fi în regulă, va trebui de organizat şi referendumul”, a spus secretarul CEC.

Andrei Volentir a spus că, în urma deciziei CC din 4 martie, urmează a fi modificate 22 de articole din Codul Electoral.

Reclame


Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.