Escrocii fură apometrele din apartamentele chișinăuenilor

Foto: ipn.md

Foto: ipn.md

În ultima perioadă, în mai multe blocuri de locuit din capitală, persoane neidentificate se prezintă la domiciliul consumatorilor, în calitate de colaboratori ai S.A. „Apă-Canal Chişinău”.

Potrivit furnizorului, citat de IPN, aceştia spun că au scopul de a lua contorul de evidenţă a consumului de apă pentru verificare metrologică. În acest sens, ACC atenţionează că angajaţii întreprinderii nu sunt implicaţi în astfel de acţiuni.

„Grupul de pseudo-specialişti anunţă locatarii, precum că apometrele instalate în apartament nu au trecut verificarea metrologică în 2015. Speculând cu „prevederile” Legii nr. 303 privind serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, consumatorii sunt induşi în eroare că începând cu luna ianuarie, plata pentru consumul de apă se va efectua din calculul normei de consum şi toate pierderile de apă vor fi repartizate proporţional tuturor consumatorilor, contoarele cărora nu corespund regulilor de utilizare”, informează ACC.

Întreprinderea atenţionează consumatorii ca, pentru a nu deveni victime ale escrocilor, precum şi a nu suporta cheltuieli nejustificate, dacă e necesară verificarea metrologică a contoarelor, să se adreseze doar specialiştilor în domeniu din cadrul firmelor licenţiate. În toate cazurile, este necesară legitimarea persoanelor, eliberarea bonurilor de plată pentru serviciile acordate etc.

Întreprinderea accentuează faptul că angajaţii ACC nu sunt implicaţi în astfel de acţiuni. De datoria fiecărui consumator ţine să urmărească datele expirării buletinului metrologic al contoarelor instalate pentru a efectua verificarea metrologică a acestora.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.