Primul lot umanitar de produse alimentare oferit de România a ajuns în R. Moldova

Foto: gov.md

Gheorghe Brega și Marius Lazurca primind ajutorul umanitar. Foto: gov.md

Vicepremierul Gheorghe Brega a participat astăzi la evenimentul de recepționare a primului transport de produse alimentare cu titlu gratuit pe care România le oferă R. Moldova, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Primul lot de zahăr, în cantitate de 203 tone, a fost transmis Agenţiei Rezervelor Materiale, altele din totalul de 1170 de tone vor ajunge în țară în următoarele 2-3 săptămâni. Ajutorul urmează să fie distribuit instituțiilor sociale (case de copii, școli internat, grădinițe, aziluri de bătrâni etc.), pentru suplinirea rezervelor anuale ale acestora, iar cantitatea nedistribuită va completa rezerva de stat a R. Moldova.

Cu acest prilej, vicepremierul Gheorghe Brega i-a mulțumit ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurca, pentru conlucrarea foarte bună și pentru sprijinul acordat R. Moldova. „Acum am înțeles ce înseamnă prietenul bun la nevoie se cunoaște. Nu ştiu o altă țară care să ne fi ajutat atât de mult ca România”, a concluzionat Gheorghe Brega.

Ajutorul umanitar este transmis R. Moldova cu titlu gratuit. Guvernul României urmează să mai acorde ţării noastre ajutor umanitar în formă de pachete alimentare pentru familiile social-vulnerabile, precum şi păcură destinată prevenirii situaţiilor de risc în domeniul energetic.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.