Situația din R. Moldova, discutată în Parlamentul European

Foto: radioresita.ro

Foto: radioresita.ro

Deputații Parlamentului European au discutat miercuri, în cadrul unei ședințe la Strasbourg, despre situația din R. Moldova, precum și despre perspectivele de dezvoltare a relațiilor cu Uniunea Europeană.

Întrunirea a fost dedicată primei ședințe din acest an a Consiliului de Asociere RM-UE, care va avea loc în perioada 14-16 martie, la Bruxelles.

În cadrul ședinței, un raport a prezentat șeful Departamentului pentru Parteneriatul Estic în cadrul Serviciului european de acțiune externă, fostul șef al delegației Uniunii Europene în Moldova, Dirk Schuebel.

La dezbateri au participat șeful Delegației Parlamentului European pentru R. Moldova, Andi Cristea, precum și membrii Parlamentului European care recent au vizitat țara noastră – raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, Petras Auštrevičius, și președintele Delegației Parlamentului European la EURONEST, Heidi Hautala.

Detaliile ședinței nu sunt divulgate. Participanții la discuții sunt cunoscuți prin faptul că anterior au făcut declarații dure la adresa autorităților moldovenești.

În cadrul ședinței Consiliului de Asociere de la Bruxelles va avea loc și ședința Comisei pentru politică externă a Parlamentului European, la care va participa premierul Pavel Filip.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

3 răspunsuri

  1. Este un indiciu pozitiv acest lucru, înseamnă că UE vrea să ne apropiem de ei, sau poate doresc să vadă dacă suntem gata de o nouă etapă din cadrul integrării europene, una este evident, acest lucru nu era posibil dacă în țară nu se întîmplau schimbările din ultima perioadă.

    Apreciază

  2. Parlamentul European înțelege că Moldova a început să se miște după ce a fost investit noul Guvern, astfel mergem poate pe o cale corectă și în viitorul apropiat putem să trecem la o etapă nouă în integrarea RM în UE.

    Apreciază

  3. perspectivele de dezvoltare a relațiilor cu Uniunea Europeană sunt destul de mari după ce s-a investit Guvernul Filip, care a rezolvat practic toate cerințele cerute de comunitatea Europeană

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.