Procuror: Apărarea lui Vlad Filat intimidează martorii și manipulează societatea

Adriana Bețișor. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Adriana Bețișor. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

În conformitate cu prevederile legale, ședințele de judecată în dosarul lui Vlad Filat sunt închise, pentru a proteja martorii, lucru pe care îl cunosc și reprezentanții apărării acestuia, a declarat marți procurorul Adriana Bețișor, sugerând că scopul apărării este de a intimida martorii.

„Pentru mine personal ar fi foarte binevenit să fie şedinţa publică, însă, reieşind din faptul că tot sunt eu membrul grupului la cauza care este în procedura procuraturii anticorupție, unde se investighează nemijlocit celelalte capete de acuzare, care au rezultat şi care au rămas în procedura noastră din autodenunţul lui Ilan Shor, respectiv dificultatea administrării probelor în continuare, unde în cazul în care va fi şedinţa deschisă şi veţi afla persoanele care potențial urmează să fie supuse investigării de către noi, cum credeţi că vom mai putea lucra cu aceşti oameni. Cum credeţi că vom mai putea administra aceste acte confirmative pe care trebuie să le strângem la faza de urmărire penală?”, a întrebat Bețișor, potrivit HotNews.md.

Mai mult, procurorul consideră că, de fapt, apărarea lui Filat nici nu vrea ședințe publice, dar face asemenea declarații doar pentru a manipula societatea. „Partea apărării, cunoscând în mod vădit această prevedere legală, eu cred că ei de fapt nu vor ca şedinţa să fie una publică, dar cunoscând că legea impune ca să fie una închisă, manipulează cu opinia public”, a declarat Beţişor.

În plus, prin declaraţiile avocaţilor despre anumite detalii care s-ar fi întâmplat în timpul şedinţei, „fel de fel de emoţii ale unor martori care nici pe departe nu sunt aşa”, se urmăreşte încercarea avocaţilor de a intimida martorii, potrivit procurorului.

„Se fac în mod intenţionat pentru manipularea opiniei publice şi pentru că partea apărării ştie foarte bine ce martori urmează să fie aduşi în cadrul şedinţei de judecată şi să fie audiaţi pe acest dosar şi inclusiv şi pentru intimidarea acestora deoarece martorii care urmează să vină, urmează să facă confirmări asupra unor circumstanţe foarte importante. (…) Nu este în opinia mea corect să fie făcute anumite declaraţii emotive în faţa publicului pentru cei care urmează să vină şi ei în cadrul şedinţei să fie audiaţi, deoarece sunt şi ei oameni şi, respectiv, văzând această reacţie a apărătorilor, eu cred că este o metodă de manipulare nu chiar corectă din partea apărării”, a declarat Adriana Bețișor.

Totodată, Bețișor a acuzat apărarea lui Filat că face declarații false, care încalcă legea referitor la ce se întâmplă în ședințele de judecată. „Cred că se depăşeşte limita legalităţii. Nu este cazul să fie făcute asemenea declaraţii care nici pe departe nu corespund realităţii”, a menționat sursa citată.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

5 răspunsuri

 1. Acest mafiot merita sa putrezeasca la racoare pentru toate porcariile lui murdare si pentru pagubele pe care lea adus pe cand era el la conducere si mai apoi oamenii lui.

  Apreciază

 2. Azi la ședința de judecata lui filat i se făcuse rău. Asta nu cumva din cauza ca martorii au prea multe de spus în adresa lui?

  Apreciază

 3. Sa ne punem intrebarea: din ce bani isi plateste Filat avocatii? Nu cumva din miliardul furat…

  Apreciază

 4. Sunt absolut impotriva la faptul ca sedintele in dosarul Filat sa fie facute publice, este pericolul ca unele dovezi, fiind facute publice sa-si piarda din actualitate.

  Apreciază

 5. Să ne punem întrebarea din ce bani își plătește filat țîncanii care bagă postări pe FB din numele lui unde cerșește mila și jalea cetățenilor?!! Să-i fie rușine că a furat de la un popor sărac și s-a satisfăcut niresîle cu cadouri și pe fișiorso cu șampanie de 600 $ sticla!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.