Victimele exploziei de lângă Piaţa Centrală vor primi câte 40 de mii de lei

Foto: unimedia.info

Foto: unimedia.info

Victimele şi rudele persoanelor care au avut de suferit din cauza exploziei produse într-un local de alimentaţie publică din apropierea Pieţei Centrale din capitală vor primi un ajutor financiar în valoare de a câte 40 de mii de lei. Potrivit șefei Direcţiei generale finanţe a Primăriei municipiului Chișinău, Veronica Herţa, banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă.

„S-a decis alocarea a câte 40 de mii de lei fiecărei familii a celor 13 persoane care au suferit în urma deflagraţiei, pornindu-se de la considerentul că au avut de suportat cheltuieli, dar şi pentru că nu vor putea activa o perioadă de timp”, a explicat şefa Direcţiei, citată de IPN.

Totodată, Veronica Herţa a menţionat că banii urmează să fie alocaţi miercuri, 16 martie, sau cel târziu joi, 17 martie. Anterior, autorităţile municipale au alocat victimelor deflagraţiei un ajutor financiar în mărime de 20 de mii de lei.

Luni, 14 martie, după şedinţa operativă a Primăriei municipiului Chişinău, victimele şi rudele persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei au cerut pedepsirea tuturor celor care se fac vinovaţi de producerea deflagraţiei. Oamenii au fost şi anterior la Primărie, unde i-au cerut primarului general demisia sa şi a celor responsabili de explozie.

După deflagraţia din 9 ianuarie, dintr-un local de alimentaţie publică din apropierea Pieţei Centrale, circa 20 de persoane au fost transportate la spital. Ca urmare a examinărilor, au fost internate 13 persoane, ulterior patru persoane s-au stins din viaţă.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.