Eurodeputați: Salutăm pașii pozitivi făcuți deja de Guvernul Filip

Parlamentul European. Foto: gov.md

Parlamentul European. Foto: gov.md

Toate partidele proeuropene din R. Moldova trebuie să încerce să coopereze din nou și este foarte clar că reformele din această țară vor fi credibile numai dacă sunt însoțite de un proces de „dezoligarhizare” și de un angajament real din partea societății civile.

Declarațiile aparțin, potrivit Agerpres, eurodeputaților Elmar Brok și Andi Cristea, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European (PE), respectiv președintele Delegației PE pentru relații cu R. Moldova, după întâlnirea avută marți, la Bruxelles, cu premierul Pavel Filip.

„Suntem bucuroși că prim-ministrul Filip a răspuns pozitiv invitației noastre pentru a ne prezenta modul în care Guvernul său intenționează să abordeze problemele presante cu care țara sa și cetățenii ei se confruntă în prezent. În timpul discuțiilor noastre, am subliniat responsabilitatea unică pe care o are actualul Guvern pentru a trata cu succes problema lipsei de încredere a populației față de instituțiile țării și consecințele care pot apărea din lipsa unor acțiuni executive eficiente și rapide în următoarele săptămâni”, au menționat cei doi eurodeputați.

Oficialii europeni au subliniat că accentul trebuie pus pe statul de drept și reforma sistemului judiciar, pe combaterea corupției și a criminalității organizate și pe anchetarea fraudelor bancare.

„Suntem la curent cu angajamentele asumate de Executiv și salutăm pașii pozitivi făcuți deja, precum numirea mult așteptată a noului guvernator al Băncii Naționale a Moldovei și adoptarea unei foi de parcurs pentru reformele prioritare, cu calendare clare și date limite pentru implementarea lor”, au mai arătat eurodeputații Elmar Brok și Andi Cristea.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

4 răspunsuri

 1. O intilnire a rascrucii succesului European al RM. Acum cind Bruxellles-ul deschide usile pentru a aborda revenirea Moldovei pe parcursul European, noi oameni care am votat schimbraea europeana ce vom face in continuare mentinem sa sustinem ce am ales nu?!

  Apreciază

 2. Bucura faptul ca partenerii externi a R.Moldova a apreciat rezultatele actualului Guvern si vor sprijini si in continuare Moldova si pe viitor,cerand totodata reforma sistemului judiciar, pe combaterea corupției și a criminalității organizate și pe anchetarea fraudelor bancare.Probleme asupra carora deja se lucreaza,pentru a fi rezolvate.

  Apreciază

 3. Sper ca asa sa fie si la urmatoarea vizita, caci Filip la moment are cu ce se lauda, avind o luna jumate de activitate intensa in directia Pro Europeana.

  Apreciază

 4. Actualul Guvern va trebui sa faca fata unei serii de probleme urgente, iar de abordarea si solutionarea lor depinde atat increderea si sprijinul partenerilor europeni cat si cele ale cetatenilor. Pana in prezent au fost intreprinse actiuni care au fost evaluate pozitiv si speram ca acestea vor continua, in ciuda tuturor dificultatilor.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.