Martin Schulz a încurajat Guvernul de la Chișinău să facă progrese în promovarea reformelor

Pavel Filip și Martin Schulz. Foto: gov.md

Pavel Filip și Martin Schulz. Foto: gov.md

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a încurajat Guvernul R. Moldova să continue să facă progrese în promovarea reformelor, manifestând sprijin deplin pentru autoritățile de la Chișinău. Un astfel de mesaj oficialul european i-a transmis marți premierului Pavel Filip, la Bruxelles.

Premierul Filip i-a mulțumit lui Martin Schulz pentru susținerea constantă pe care Parlamentul European a oferit-o R. Moldova în ultimii ani, amintind despre liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni, începând cu 2014, susținerea pentru Acordul de Asociere și extinderea cotelor pentru exporturile moldovenești.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului de la Chișinău, Pavel Filip a informat asupra mecanismului creat pentru sincronizarea agendelor Legislativului şi Executivului din R. Moldova, pus în funcţiune pentru a accelera și a eficientiza procesul reformelor.

Totodată, premierul Pavel Filip a avut un schimb de opinii cu membrii Comisiei pentru Politică Externă a PE, unde a vorbit despre prioritățile și acțiunile întreprinse de Guvernul R. Moldova în vederea implementării agendei de reforme angajate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Premierul i-a asigurat pe membrii Comisiei că prioritatea absolută a Guvernului pe care îl conduce este implementarea Acordului de Asociere și a reformelor care să vină în sprijinul cetățenilor.

„Guvernul acesta are toată determinarea necesară pentru a implementa reformele democratice care să aducă schimbări pozitive în viaţa cetăţenilor. Punerea în practică a Acordului de Asociere şi a zonei de liber schimb este  piatra de temelie a agendei de reformare a ţării şi de consolidare a instituţiilor sale”, a menționat Pavel Filip chiar în debutul intervenției sale.

Potrivit premierului, susţinerea de care beneficiază R. Moldova din partea UE este determinantă pentru succesul eforturilor guvernării de la Chișinău.

„Asocierea politică şi integrarea economică efectivă cu UE este obiectivul fundamental al relaţiilor noastre, obiectiv  în care îndrăznesc să cred și sper că într-o zi vom clădi aspiraţii şi mai măreţe. Nu sunt aici să cer un cec în alb. Este crezul meu personal că încrederea nu se oferă, ci se câştigă”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că, în perioada 14-15 martie, premierul Pavel Filip, însoțit de mai mulți membri ai Guvernului de la Chișinău, a efectuat prima vizită oficială, în calitate de premier, la Bruxelles.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.