Renato Usatîi, colacul de salvare al lui Andrei Năstase

Renato Usatîi și Andrei Năstase. Colaj: gandrabur.net

Renato Usatîi și Andrei Năstase. Colaj: gandrabur.net

Liderul Partidului DA, Andrei Năstase, consideră că propunerea președintelui PPPN, Renato Usatîi, de a contesta în instanţa constituţională legalitatea alegerilor din noiembrie 2014 ar fi o soluţie pentru declanşarea alegerilor anticipate.

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public Radio Moldova.

„Usatîi susţine că are o hotărâre irevocabilă a instanţei de judecată, care îl deculpează că ar fi folosit în campania electorală bani din afara ţării. Anume din acest motiv Usatîi a fost scos atunci din cursa electorală. Nu am văzut această hotărâre, dar dacă este aşa, atunci cred că ar fi o soluţie pentru declanşarea alegerilor anticipate. Curtea Constituţională va trebui să accepte sesizarea lui Usatîi”, a opinat Năstase, citat de IPN.

Andrei Năstase consideră că referendumul constituţional pe care l-a iniţiat Platforma DA va avea loc. „Au fost colectate peste 400 de semnături, de două ori mai multe decât prevede Constituţia. Este voinţa poporului şi Parlamentul este obligat să-i dea curs”, a precizat Năstase.

Andrei Volentir, secretarul Comisiei Electorale Centrale, a comunicat că instituţia „se află la etapa de recepţionare a documentelor”.

„După ce vom primi toate documentele, vom verifica corectitudinea lor. Dacă va fi totul corect, vom transmite documentele Parlamentului, care va trebui să numească data desfăşurării referendumului”, a spus Volentir.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

4 răspunsuri

 1. Renato Usatîi a fost scos din cursa electorală pe bună dreptate, a folosit bani din afara țarii, dar acum uite cum Năstase devine din în ce mai tare omul Moscovei la Chișinău ajutîndul pe Usatîi să ducă Moldova spre Uniunea Vamală

  Apreciază

 2. semnaturile au fost colectate pentru alegerea direct a presedintelui si nicidecum pentru declansarea alegerilor anticipate parlamentare! nu duceti lumea-n eroare! si apropo, privitor la cele 2 puncte ramasa din lista platformistilor, dupa ce CC prin hotararea sa le-a indeplinit revendicarea privitor la alegerea directa a presedintelui, mai sunt valabile acele semnaturi?

  Apreciază

 3. Usatii e asemeni unei Cu*rve cu 12 fetze . Se foloseshte de toti si de toate . Unde vede vun profit acol oe si el .Iar Nastase devine din ce in se mai ridicat de catre Moscova , astfel ajutindul pe Usatii in escrocheriile sale si planul de unire a RM cu uniunea vamala.

  Apreciază

 4. La capitolul referendum. La ce bun s-au colectat ,daca ceia ce au cerut ei , ceia sub ce s-au semnat si asa este deja ? 😀
  Presedinte votat de popor, ok, poftim , CC s-a pronuntat pe seama acestui caz.
  PDA si-a facut un PR , o campanie electorala practic prin colectarea acesta de semnaturi

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.