Andrei Popov, extrem de îndrăgostit de Renato Usatîi: îmi place foarte mult de el

Andrei Popo. Foto: tribuna.md

Andrei Popov. Foto: tribuna.md

Cel care și-a anunțat zilele trecute demisia atât din PDM, cât și din funcția de ambasador al R. Moldova în Austria, fostul democrat Andrei Popov, cochetează cu ideea de a fi candidatul partidului lui Renato Usatîi la funcția de președinte al R. Moldova.

Potrivit surselor portalului Deschide.md apropiate cercurilor fostului diplomat Popov, dar și celor ale lui Renato Usatîi, există mai multe semnale privind contactul celor doi pe marginea acestui subiect.

Sursa citată notează că, după cum era și de așteptat în condițiile unui subiect aflat abia la etapa primelor discuții, nu s-a putut obține răspunsuri prea tranșante de la politicienii sus-menționați, însă un dialog purtat de către reporterul Deschide.md cu Popov și Usatîi pare să se lege cu posibile mutări sincronizate între aceștia.

Andrei Popov în dialog cu reporteul Deschide.md:

– Sursele noastre ne-au spus că există discuții despre posibilitatea ca Dvs. să fiți candidat la funcția de președinte din partea Partidului Nostru.

– Deocamdată sunt doar speculații. Eu am plecat din PD pentru că m-am desolidarizat de  comportamentul și acțiunile acestui partid. Teoretic, ar trebui să fie unul de centru-stânga, însă se comportă de parcă ar fi de dreapta. Principalul lor partener este PL-ul, iar democrații acceptă oameni ca Șalaru, care declară că suntem în război cu Rusia, sau alți oameni din Guvern, care spun că obiectivul lor de bază este să înfăptuiască Unirea cu România. 

– Păi Renato Usatîi conduce un partid care nu este de extremă stângă. De ce nu v-ați plia pe politicile partidului său?

– Eu am vorbit cu Renato Usatîi și l-am văzut foarte calculat și extrem de carismatic. Realmente are foarte multă carismă, ceea ce nu au ceilalți politicieni de la noi. Iar el nu face declarații specifice partidelor de extremă stângă, el nu vorbește de Uniunea Vamală, el nu vorbește de denunțarea Acordului de Asociere, de aceea aș putea zice fără ca să ezit că îmi place foarte mult de el.

– Știu că v-ați întâlnit recent cu el. Ați discutat totuși despre prezidențiale?

– M-am întâlnit accidental acum vreo 10 zile. Am discutat despre situația de la Bălți, iar despre prezidențiale doar am făcut câteva glume. I-am zis să meargă la sport dacă se vrea președinte (Usatîi nu poate candida pentru că nu are vârsta necesară n.r.) și i-am dat exemplul meu, la care el mi-a răspuns că bărbații cu burtă sunt mai solizi. Evident, am râs… Tot el mi-a zis că eu nu am șanse în politică pentru că sunt prea critic.

– Să admitem că informațiile obținute de noi sunt speculații, așa cum le spuneți Dvs., dar dacă v-ar propune Renato Usatîi să fiți candidatul PN în campania pentru prezidențiale, ați accepta?

– Nu vreau să răspund la întrebări ipotetice. Trebuie să vedem mai întâi ce prevede legislația și când vor avea loc aceste alegeri.

Renato Usatîi în beciurile de la Cricova. Foto: deschide.md

Renato Usatîi în beciurile de la Cricova. Foto: deschide.md

Contactat de reporterul Deschide.md, Renato Usatîi a declarat că nu vrea să vorbească la acest subiect și că este ocupat cu o delegație la Cricova. Însă doar peste câteva minute, Usatîi i-a trimis reporterului o fotografie lângă portretul lui Iuri Gagarin din beciurile combinatului de vinuri, ca să-i credem motivul invocat, după care nu ne-a mai răspuns la telefon.

Sursa citată subliniază că, zilele acestea, Andrei Popov a recunoscut, în cadrul emisiunii „Alb & Negru” de la Unimedia, că președintele Nicolae Timofti l-a chemat din misiune pentru declarații antiromânești.

Mai mult, potrivit unor surse guvernamentale, vineri, 18 martie, Guvernul Filip urma să-l demită oficial pe Andrei Popov din funcția de ambasador, iar decizia lui de acum câteva zile de a-și da benevol demisia a venit în scopul de a anticipa plecarea sa la voința Executivului.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. VIDEO. Andrei Popov revine pe micile ecrane, după ce a „divorțat” de PDM și Ambasadă – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.