Apel public adresat premierului Pavel Filip în privința recensământului din 2014

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Guvernul este îndemnat să urgenteze prezentarea publicului larg a rezultatelor recensământul populaţiei şi al locuinţelor din R. Moldova realizat acum doi ani. Un grup de organizaţii neguvernamentale au adresat un apel public în acest sens premierului Pavel Filip.

Semnatarii menţionează că recensământul a fost realizat încă în mai 2014, dar datele acestuia nu au fost făcute publice până în prezent.

„Considerăm că perioada de timp de peste un an şi 10 luni este excesiv de mare şi nu justifică inacţiunile Biroului Naţional de Statistică privind publicarea rezultatelor recensământului”, se spune în apelul citat de IPN.

Totodată, organizaţiile obşteşti susţin că organizarea recensămintelor este importantă pentru elaborarea cercetărilor, activităţilor de marketing şi planificare, iar rezultatele recensămintelor sunt extrem de importante pentru asigurarea şi controlul legalităţii unor astfel de exerciţii democratice precum plebiscitele şi alegerile, evaluarea riscurilor privind securitatea naţională etc.

Apelul a fost semnat de 18 organizaţii neguvernamentale, printre care Asociaţia Femeilor Profesioniste şi de Afaceri, Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Asociaţia Presei Independente, Fundaţia Est-Europeană, Institutul de Politici Publice etc.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.