Mare necaz în BUCURIA lui Usatîi! Primarul și-a dat demisia

Denis Hajdău. Foto: ziuadeazi.md

Denis Hajdău. Foto: ziuadeazi.md

Primarul satului Bucuria, raionul Cahul, Denis Hajdău, şi-a dat demisia în cadrul recentei ședințe a Consiliului sătesc. Hajdău, care a câștigat alegerile locale din 2015 pe listele partidului lui Renato Usatîi, a declarat că şi-a înaintat în grabă candidatura la funcţia de primar.

Fostul edil de Bucuria a declarat, potrivit ziuadeazi.md, că nu a ştiut care sunt atribuţiile acestuia şi cu ce probleme urma să se confrunte în procesul de activitate.

Mai mult, Hajdău s-a plâns că nu are susţinători, iar primăria satului are un buget auster.

„Am doi copii care trebuie să-i întreţin. Înainte aveam un salariu de cinci mii de lei, lucram patru zile pînă la masă şi aveam timp să fac ceva şi acasă, acum însă nu am destul timp să mă ocup de chestiunile personale”, se spune în nota informativă a primarului, potrivit sursei citate.

Moldpres precizează că demisia primarului a fost confirmată de secretarul Consiliului raional Cahul, Cornelia Prepeliţă, care a declarat că, până la alegerea unui nou primar, interimatul va fi exercitat de secretarul Consiliului sătesc Bucuria, Galina Paziuc.

Dacă primarul unei localităţi îşi dă demisia, sunt organizate alegeri noi, potrivit Codului Electoral al R. Moldova. Data noilor alegeri este stabilită de Comisia Electorală Centrală în termen de cel mult 30 de zile de la data constatării circumstanţelor, cu cel puţin 60 de zile înainte de ziua alegerilor, cu condiţia că alegerile noi vor avea loc concomitent, de cel mult două ori pe an, primăvara şi toamna.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.