PAS-ul Maiei, răspunsul pentru Ivan și prezidențialele

Maia Sandu. Foto: basarabia.md

Maia Sandu. Foto: basarabia.md

Echipa fostului ministru al Educaţiei, Maia Sandu, a reuşit să colecteze numărul de semnături necesare pentru înregistrarea formaţiunii politice Partidul Aacțiune și Solidaritate (PAS). Anunţul a fost făcut de către Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Pentru înregistrarea unei formaţiuni politice la Ministerul Justiţiei sunt necesare 4 mii de semnături. Noi avem peste 6 mii. Deocamdată, ne abţinem să depunem cererea de înregistrare, deoarece oamenii continuă să adere la partidul nostru. Cred că până în luna mai PAS va fi un partid cu acte în regulă. Acum suntem la etapa de formare a organizaţiilor teritoriale”, a precizat Maia Sandu, citată de IPN.

Maia Sandu a declarat că încă nu s-a decis dacă va candida la preşedinţia PAS.

„Nu este proiectul meu în exclusivitate. Suntem un grup care am lucrat la formarea partidului. Mai trebuie de făcut şi diferenţa dintre lider de partid şi preşedinte de partid. Noi ne dorim ca PAS să fie un partid de factură nouă”, a spus Sandu.

În acest context, ex-ministra Educaţiei a spus că nu ştie dacă fostul procuror al municipiului Chişinău, Ivan Diacov, va fi acceptat în rândurile PAS. „Sunt informaţii că ar fi o persoană controversată. Dar va decide comisia de etică a PAS”, a menționat Sandu.

Referindu-se la alegerile prezidenţiale, Maia Sandu a opinat că ar fi bine ca partidele de dreapta să convină asupra unui candidat comun. „Sunt multe partide şi dacă fiecare va veni cu candidatul său, electoratul de dreapta va fi fărâmiţat, fapt care va fi convenabil pentru cei de la guvernare”, a argumentat Sandu.


Maia Sandu a anunțat când va face primul PASCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

4 răspunsuri

 1. Cine o să dorească să înainteze un canditat comun, nu este clar că toți visează acest post, Țopii îl vor pe finul Năstase președinte, Liberalii pe Mihai Gimpu, PLDM pe Filat, fiecare din eii dorește să devină președinte

  Apreciază

 2. partid, organizatii teritoriale – arenda incaperi, mijloace de transport, totul necesita bani.. intrebare, putem crede ca Maia este finantata de Sturza? – Sturza care a fost prim ministru si nu este inca clar pana la urma de unde are el afaceri de peste 50 milioane de euro in Romania…

  Apreciază

 3. Shadzz uai 😀
  Ce are Saundu in spatele sau inafara de optimizarea scolilor si instalarea camerelor video ?
  Ma refer doar la ceia ce a facut in Moldova si pentru Moldova

  Apreciază

 4. Oare a ajutato Usatii cu Dodon sa stringa semnaturile ?…Sincer nu prea cred ca va avea un oarecare succes acest partid. Cum va aparea asa si va disparea.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.