Ucrainenii ar putea călători în UE fără vize! Juncker: Ucraina a efectuat reforme uriașe

Jean-Claude Juncker. Foto: evz.ro

Jean-Claude Juncker. Foto: evz.ro

Ucraina a efectuat reformele necesare pentru ca Executivul Uniunii Europene să recomande luna viitoare ca cetățenii ucraineni să poată călători în blocul comunitar fără viză, a anunțat joi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Cu prilejul vizitei pe care o efectuează joi la Bruxelles, președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că țara sa a obținut „rezultate concrete” în implementarea reformelor în domeniile combaterii corupției, justiției și afacerilor interne.

„Ucraina, în ultimele zile și ore, a efectuat reforme uriașe”, a spus Juncker. „Acești pași ne vor permite să facem o propunere pentru liberalizarea regimului de vize în aprilie”, a adăugat oficialul european.

Poroșenko a declarat joi că țara sa își va îndeplini toate angajamentele prevăzute în acordurile de pace referitoare la estul Ucrainei, acuzând în același timp Rusia că nu a făcut la fel.

Kievul și mai multe puteri occidentale au acuzat Moscova că alimentează conflictul, furnizând arme și trupe pentru separatiști, acuzații respinse de Rusia.

Petro Poroșenko urmează să se întâlnească joi cu cancelarul german Angela Merkel și cu președintele francez François Hollande, potrivit unor surse diplomatice.

În cadrul convorbirilor cu Jean-Claude Juncker și cu Donald Tusk, președintele Consiliului European, a mai fost abordată și chestiunea actualei crize politice din țară, a spus Poroșenko. Coaliția aflată la guvernare în Ucraina și-a pierdut majoritatea legislativă în Ucraina luna trecută. Președintele ucrainean și-a exprimat speranța că această criză va fi rezolvată „până la finalul acestei luni”.

Poroșenko a precizat că se va întâlni din nou cu liderii UE la summitul din 19 mai.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.