Unde s-ar putea întoarce „gospodarul” lui Vlad Filat

Serafim Urechean. Foto: ziarulnational.md

Serafim Urechean. Foto: ziarulnational.md

La alegerile prezidențiale din acest an, PLDM ar putea avea un candidat-surpriză. Potrivit portalului Tribuna, acesta ar putea fi Serafim Urechean. Informația este neoficială și a fost comunicată pentru sursa citată de către un deputat liberal-democrat sub protecția anonimatului.

„În interiorul partidului, la anumit nivel, dar deocamdată neoficial, se discută că ar fi bine să-l înaintăm la Preşedinţia R. Moldova pe Serafim Urechean. În genere, era ideea ca dl Urechean să fie propus şi la preşedinţia partidului (PLDM – n.r.), dar nu e clar când va avea loc Congresul. Dacă acesta va avea loc până pe data de 21 aprilie, Serafim Urechean nu va putea fi înaintat la Preşedinţia PLDM, deoarece până la acea dată mai este încă Preşedinte al Curţii de Conturi şi nu are dreptul să fie membru de partid sau să se ocupe de alte activităţi politice. La Preşedinţia R. Moldova însă ar putea candida lejer, deoarece mandatul său expiră în circa o lună şi oricum nu poate pretinde la un nou mandat în fruntea Curţii de Conturi, deoarece a atins vârsta prevăzută în acest sens de legislaţie – 65 de ani. Dar toate aceste discuţii sunt la nivel de idee şi se poartă neoficial. Nu ştiu dacă cineva a vorbit cu dl Urechean la această temă”, a spus sursa citată.

Amintim că, la alegerile locale generale din iunie 2015, Serafim Urechean, fost primar general al municipiului Chișinău în perioada 1994-2015, a participat la competiția pentru fotoliul de edil al capitalei. Urechean însă a acumulat mai puțin de 3% din voturi, astfel „gospodarul” întorcându-se în fotoliul de președinte al Curții de Conturi.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.