Festivalul Filmului Francofon, la Chișinău și Tiraspol

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Filmului Francofon, care se va desfăşura la Chişinău şi Tiraspol în perioada 20-27 martie, va fi inaugurată astăzi, începând cu ora 17.00, la cinematograful „Gaudeamus” din capitală, de Ziua Internaţională a Francofoniei.

Evenimentul este organizat de Alianţa Franceză din Moldova, cu sprijinul Ambasadei Franţei la Chişinău, în parteneriat cu Centrul Cultural „Gaudeamus”.

Potrivit directorului Alianţei Franceze din Moldova, Emmanuel Skoulios, ediţia din acest an îşi propune să aducă un omagiu fraților Lumière, Auguste și Louis, doi ingineri francezi care, cu puțin peste 120 de ani în urmă, au inventat cinematograful.

Pe durata festivalului, spectatorii vor avea posibilitatea să vizioneze 14 proiecţii de excepţie: filme franceze, belgiene, canadiene, în co-producţie internaţională, laureate ale festivalurilor internaţionale.

Directorul Centrului Cultural  „Gaudeamus” Lidia Troianowski a menţionat pentru Moldpres că proiecţiile sunt destinate publicului larg pentru orice vârstă.

Festivalul se va deschide astăzi, la ora 17.00, cu pelicula „Familia Belièr”, o comedie în regia lui Eric Lartigau şi are în prim-plan istoria unei adolescente cu deficienţe de auz, care are o voce minunată. Filmul a fost filmat  în anul 2014 în Franţa şi Belgia. Cel de-al doilea film difuzat la Chişinău va fi drama „Deepan”, care a luat premiul „Palme d’Or” la Festivalul de la Cannes 2015.

Pe 25 martie, la Tiraspol vor fi difuzate peliculele „Belle şi Sebastien” şi „Familia Belièr”.

Motoul celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Filmului Francofon este „Lumină, Cameră, Acţiune!”. Conform tradiţiei, intrarea este gratuită, iar peliculele vor fi subtitrate în limba română, pentru spectatorii din Chișinău, și în limba rusă, pentru cei din Tiraspol.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, , , ,

4 răspunsuri

 1. am depus dosarul in septembie pe data de 14 anul 2016 rudenco alexandru as dori sa stiu la ce stagiu ma aflu

  Apreciază

 2. am depus dosarul pe data 17.08.2016 savca mihail as dori sa stiu la ce stadie e dosarul meu

  Apreciază

 3. Buna ziua am depus documentele la IAȘI 13/03/2017 Onica Dionisie ..as vrea sa aflu stare

  Apreciază

 4. Ziua buna,am depus la Bucuresti pe data de 22.03.2017 N24577,Plesca Nina.Aş vrea sa ştiu starea dosarului,va multumesc

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.