Elevi din Tiraspol vor ajunge la Iași cu trenul „Unirea”

Trenul „Unirea”. Foto: moldpres.md

Trenul „Unirea”. Foto: moldpres.md

Calea Ferată din Moldova (CFM) va organiza pe 27 martie, pentru elevii unicului liceu cu predare în limba română din Tiraspol „Lucian Blaga”, o călătorie gratuită tur-retur cu trenul „Unirea”, de pe cursa Chişinău-Iaşi (Socola).

Potrivit unui comunicat al CFM, citat de Moldpres, în această zi se împlinesc 98 de ani de când Sfatul Ţării a votat Unirea Basarabiei cu România. Cu această ocazie, un grup de elevi de la liceul menționat vor sărbători Unirea la Iaşi.

„Scopul acestui eveniment este de a susţine aspiraţiile şi eforturile majore pe care le depun profesorii şi elevii din stânga Nistrului, pentru a păstra vie limba română în regiune”, se menționează în comunicatul CFM.

În același context, CFM a lansat un concurs în cadrul căruia va oferi 98 de bilete gratuite pentru o călătorie tur-retur cu trenul respectiv. Pentru a se înscrie în concurs, participanţii trebuie să aprecieze pagina oficială a instituției de pe o rețea de socializare, să distribuie poza şi să scrie în comentarii un catren din opera literară a lui Vasile Alecsandri „Hora Unirii”.

Câştigătorii vor fi selectați aleatoriu, iar lista persoanelor va fi publicată joi, 24 martie, pe site-ul CFM. Administrația CFM a donat anterior aceluiași liceu bani pentru procurarea noilor uniforme pentru elevi.Categorii:Actualitate, Societate, Transnistria

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.