Cheltuielile de la Recensământul din 2014 vor fi verificate de Inspecţia Financiară

Foto: gov.md

Foto: gov.md

Reprezentanți ai Fondul Națiunilor Unite pentru Populație și Biroul de Cooperare al Elveției, precum și ai societății civile au venit astăzi cu un apel față de Guvern în vederea finalizării prelucrării și publicării rezultatelor Recensământului din 2014.

În cadrul unei întrevederi la care a participat și premierul Pavel Filip, Biroul Naţional de Statistică (BNS) a prezentat informaţii privind stadiul actual al recensământului, carenţele depistate la această etapă şi măsurile ce urmează să fie întreprinse pentru finalizarea prelucrării datelor recensământului.

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, prima etapă  a Recensământului din 2014 a costat 78,6 milioane de lei, comunică Guvernul. Totodată, pentru procedurile de prelucrarea a datelor colectate, mai sunt necesare încă 8 milioane de lei, în scopul remunerării personalului angajat în acest scop, acești bani fiind prevăzuți în proiectul Legii bugetului pentru 2016.

Premierul Filip a menţionat că procese legate de realizarea recensământului au fost tergiversate în mod inadmisibil. Şeful Executivului a cerut desfăşurarea unei anchete interne la BNS pentru a identifica cauzele prelungirii nejustificate a acestui proces și atragerea la răspundere a persoanelor vinovate. În acelaşi timp, Inspecţia Financiară urmează să evalueze corectitudinea cheltuielilor făcute pentru desfășurarea recensământului. Premierul a mai solicitat identificarea unui mecanism pentru verificarea veridicității datelor colectate în cadrul acestui exercițiu.

Pavel Filip a dispus convocarea, în cel mai scurt timp, a Comisiei naţionale pentru recensământul populației și al locuințelor 2014, publicarea planului calendaristic al acţiunilor de prelucrare a informaţiei obţinute, dar şi asigurarea unei  comunicări eficiente cu publicul în domeniul respectiv.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.