Filat seamănă vrajbă între acuzare și apărare! Bețișor: se tergiversează ancheta. Popa: se face abuz

Vlad Filat. Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Vlad Filat. Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Ex-premierul Vlad Filat, învinuit de trafic de corupere pasivă și trafic influență, nu s-a prezentat astăzi în fața magistraților, scuzându-se cu tratamentul medical pe care l-a urmat săptămâna trecută. Din această cauză, ședința de judecată de astăzi a fost amânată.

Procurorii îi acuză pe avocați că, prin astfel de acțiuni, ar tergiversa examinarea dosarului Filat. La rândul lor, avocații spun că este vorba de un abuz.

Adriana Bețișor, procurorul care instrumentează cazul Filat, susține că apărarea tărăgănează procesul examinării dosarului. Ea spune că unul dintre motive ar fi importanța declarațiilor martorilor care urmează să fie făcute în cadrul ședinței de judecată.

„Ședința de judecată a fost amânată, fiind invocat tratamentul inculpatului. Până la sfârșitul tratamentului urmează să vedem dacă poate să se prezinte inculpatul pentru examinarea în fond. Este evident că procesul examinării este unul tărăgănat, este evidentă tărăgănarea din partea părții apărării că nu se fac acțiuni concrete pentru ca să putem continua cu audierea martorilor. Cauza și motivul pentru ce se face asta cred că este evidentă, din importanța declarațiilor care urmează să fie făcute în cadrul ședinței de judecată”, a declarat Bețișor.

Totodată, procurorul Adriana Bețișor a declarat că motivele invocate de avocatul lui Filat sunt nefondate, solicitând stabilirea unei noi ședințe de judecată pentru ziua de joi, 24 martie.

„Vom vedea cum vor purcede la examinarea acelor probe. Până la acest moment, avem suficiente dăți când martorii acuzării vin și stau ore în șir și nu pot fi audiați pe motiv că apar motivații din partea părții apărării, care în percepția noastră sunt total nefondate. Am stabilit o nouă ședință de judecată pentru joi”, a adăugat Bețișor.

La rândul său, avocatul Igor Popa susține că clientul său, Vlad Filat, urmează un tratament de 10 zile, stabilit de către medici săptămâna trecută. Popa a insistat asupra amânării ședințelor de judecată din această săptămână, până la însănătoșirea lui Filat, pentru că „el trebuie să se afle în instanță într-o stare satisfăcătoare”.

„Vlad Filat urmează un tratament stabilit de medicul specialist, este unul de o durată de 10 zile. Până săptămâna viitoare, el trebuie să se afle sub supravegherea medicului. Cu toate acestea, procurorul insistă ca ședințele să aibă loc și în această săptămână, noi am insistat ca să le amânăm până la însănătoșirea lui Filat, pentru că el trebuie să se afle în instanță într-o stare satisfăcătoare. Stabilirea unei ședințe de judecată pentru joi este un abuz”, a declarat Igor Popa, infirmând totodată faptul că apărarea ar tărăgăna examinarea dosarului.

Săptămâna trecută, medicii de la Institutul Național de Neurologie i-au prescris fostului premier Vlad Filat un tratament de 10 zile, după ce inculpatul s-ar fi lovit cu capul de o ușă în timpul evacuării gunoiului menajer din celulă.

Reţinut în octombrie 2015, Vlad Filat riscă până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.