Global Finance despre „cea mai bună” bancă din R. Moldova

Foto: bancamea.md

Foto: bancamea.md

Moldova Agroindbank (MAIB) este „cea mai bună bancă” din R. Moldova în anul 2016, potrivit prestigioasei reviste Global Finance. MAIB este unica bancă din republică care a fost inclusă într-un top al celor mai bune bănci de pe pieţele emergente din Europa Centrală şi de Est.

Astfel, cele mai bune bănci au fost selectate după dinamica creşterii activelor, profitabilitatea, calitatea relaţiilor strategice cu clienţii, preţurile competitive şi produsele inovatoare.

Băncile din lume continuă să se confrunte cu un număr mare de riscuri, inclusiv cel geopolitic, condițiile economice și de piață volatile, modificări în regimurile de reglementare, a menționat Joseph D. Giarraputo, editor și director editorial al Global Finance.

„Noi omagiem acele bănci care, în pofida condițiilor incerte cu care se confruntă, excelează în abordarea aşteptărilor clienților lor și au cel mai responsabil angajament față de piețele în care își desfășoară activitatea”, a  spus directorul revistei, potrivit Moldpres.

În februarie curent, MAIB a obţinut cel mai înalt profit pentru piaţa internă, respectiv 130,6 de milioane de lei, ceea ce reprezintă 40,7 la sută pe sistemul bancar. Totodată, banca deţine cote maxime la active (26,43%), credite brute (29,1%), depozite persoane fizice (30,1%).

Global Finance este o revistă internaţională de profil care desemnează anual cele mai bune instituţii financiare din întreaga lume. În actuala ediţie a Topului Celor mai bune bănci în Europa Centrală şi de Est au fost incluse 21 de instituţii financiare.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.