Filip se apucă de MILIARDELE SPĂLATE prin băncile moldovenești

Pavel Filip. Foto: gov.md

Pavel Filip. Foto: gov.md

Premierul Pavel Filip a solicitat în ședința de marți a Guvernului verificări suplimentare asupra cazului „tranzitarea miliardelor” prin băncile din R. Moldova, după ce un executor judecătoresc, acuzat de comiterea abuzului de serviciu, soldat cu urmări grave, a fost achitat.

„Zilele acestea am fost surprins să aflu că unul din executorii judecătorești din R. Moldova care, de fapt, a fost implicat în această schemă a fost achitat de instanța judecătorească. Nu vin cu acuzații sau cu alte tipuri de comentarii, dar, vă rog, domnule ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, să utilizați calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și să solicitați inițierea unei verificări de către colegiul disciplinar și inspecția judiciară”, a menționat premierul Filip, citat de Moldpres.

Executorul judecătoresc a fost achitat de Judecătoria Buiucani, care a ajuns la concluzia că fapta inculpatei nu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii. Procuratura Generală a considerat sentinţa de achitare ca fiind lipsită de temei şi a anunţat că o va ataca în instanţa ierarhic superioară.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în perioada martie 2011 – ianuarie 2014, executorul judecătoresc a acceptat cereri privind intentarea unor proceduri de executare ilegale de la persoane neîmputernicite în modul corespunzător. Acesta a intentat mai bine de 40 de proceduri de executare, inclusiv în privinţa unor debitori nerezidenţi ai R. Moldova, precum şi care îşi au sediul în afara circumscripţiei camerei teritoriale Centru.

„Procurorii au mai stabilit că, în aceeaşi perioadă, prin intermediul filialei Centru a BC «Moldindconbank» SA din Chişinău, învinuita a dispus încasarea mijloacelor băneşti în mărime de 211 054 905 216,5 lei MDL de la conturile corespondente ale băncilor din Federaţia Rusă în favoarea creditorilor nerezidenţi”, mai constata Procuratura Generală.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

6 răspunsuri

 1. De s-ar pune mai repede toate punctele pe ,,i” in cazul fraudei bancare! Vrem sa vedem lista vinovatilor care au facut asta, si desigur sa primeasca o pedeapsa pe masura pagubelor pe care le-au provocat!

  Apreciază

 2. Aici nu-i așa de ușor de lucrat! Mai ales că Filat acum stă la pușcărie dar nu pentru furtul miliardulu. Cred că în viitorul apropiat cînd va apărea raportul kroll 2, va fi mai clară situația și atunci vom vedea cine sunt beneficiarii la suam dată. Atunci o să văd ce va avea de spus Filat și tot partidul său polin de mafioți.

  Apreciază

 3. Sa speram ca vor mai fi retinuti persoane in acest caz si sa fie pedepsiti toti cei ce au facut parte din acest plan diavolic.

  Apreciază

 4. Nuștiu cum alții dar eu chiar simt că acest guvern lucrează, și prețuri micșorate și legi serioase aprobate, sper să țină tonul pînă la finalul mandatului

  Apreciază

 5. Daca premierul Filip reuseste recuperarea banilor furati va deveni erou national. Fara gluma!

  Apreciază

 6. Cred ca actuala guvernare va reusi sa gaseasca marea parte a banilor scosi de Filatsi amicii sai din sistemul bancar. Cu siguranta este in interesul tuturor ca acesti bani sa fie gasiti. Lumea are asteptari mari de la actualul Guvern asa ca guvernantii nu trebuie sa ne dezamageasca.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.