Leancă: PPEM nu este interesat de funcţia de preşedinte

Iurie Leancă. Foto: independent.md

Iurie Leancă. Foto: independent.md

PPEM nu este interesat de funcţia de preşedinte, atât timp cât pârghiile şefului statului sunt limitate. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele PPEM, Iurie Leancă, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

„Încă nu am decis dacă vom avea o candidatură pentru funcţia de preşedinte. Graba strică treaba. Prerogativele şefului statului sunt limitate. Vom decide dacă vor fi operate schimbări în această direcţie. Îmi doresc să am o funcţie ca să pot demonstra cetăţenilor că sunt şi politicieni care acced la putere nu doar pentru a-şi face propriile interese”, a explicat Iurie Leancă, citat de IPN.

Fostul premier a mai adăugat că a avut posibilitatea de a se angaja într-o instituţie din afara ţării, cu un salariu bun, dar a decis să rămână în politica moldovenească, pentru că a dorit să continue „cele începute în anul 2009”.

Leancă şi-a exprimat dezacordul că, odată cu revenirea la alegerea şefului statului prin vot direct, în urma deciziei Curții Constituționale din 4 martie, nu s-a revenit şi la prerogativele pe care le-a avut anterior şeful statului.

Constat o anumită discrepanţă între modul de alegere a şefului statului şi atribuţiile acestuia. Contează foarte mult ce fel de mandat va avea şeful statului”, a declarat liderul PPEM.

Potrivit lui Iurie Leancă, scrutinul prezidenţial ar trebui să se desfăşoare la toamnă, pentru ca toţi candidaţii să aibă timp să se pregătească.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

 1. Cred că PPEM va avem un candidat, poat nu va fi Iurie Leancă da oricum cineva va candida din partea partidului

  Apreciază

 2. In conditiile in care poarta vina pentru disparitia unui miliard, fiind complice la crima, Leanca pretinde ca reprezinta forta a treia in R.M. Ipocrizia totala a acestui prieten de-al lui Filat, pe care Contrabandistul il discuta cu Shor in termeni nu tocmai barbatesti, il va duce la pierzanie.

  Apreciază

 3. De ce incearca s-o faca pe onestul si neprihanitul ?
  Sa nu uitam ca in perioada guvernarii lui , anume in a lui Guvern a fost furata cea mai mare parte din BEM, si el ca premier a semnat cu propria mina multe acte care a contrebuit la acest furt… dar … asta-i Leanca , el nu vrea Presedinte

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.