Dodon: Alegeri prezidențiale și parlamentare concomitent!

Igor Dodon. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Igor Dodon. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Alegerile prezidenţiale ar trebui să se desfăşoare concomitent cu alegerile parlamentare anticipate. De această părere este preşedintele PSRM, Igor Dodon.

În cadrul ediției de aseară a emisiunii „Moldova în direct” de la „Moldova 1”, liderul socialist s-a arătat convins că alegerile anticipate sunt inevitabile în pofida faptului că s-a revenit la alegerea şefului statului prin vot direct.

„Situaţia în ţară este foarte dificilă. În cele din urmă, cei de la guvernare vor fi nevoiţi să cedeze, pentru că nu vor putea ţine situaţia sub control”, a explicat Dodon, citat de IPN.

Preşedintele PSRM consideră că un motiv în plus pentru anticipate sunt tendinţele unioniste din ultimul timp. „Oamenii sunt foarte îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în ţară cu unionismul. Peste 70 la sută din populaţie este împotriva unirii cu România. Acest lucru ar provoca un război civil”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a respins acuzaţiile liderului PPPN, Renato Usatîi, precum că ar avea o înţelegere secretă cu Vlad Plahotniuc de a candida pentru funcţia de preşedinte. „Iniţial, am făcut front comun pentru a răsturna regimul oligarhic. Însă Usatîi s-a supărat pe Curtea Constituţională că nu se încadrează în censul de vârstă pentru a candida la şefia statul. Se comportă ca un copil căruia i-au luat jucăriile şi s-a supărat”, a declarat Dodon.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.