Premieră! Congresul Diasporei Unioniste la Chișinău

Foto: Acțiunea 2012

Foto: Acțiunea 2012

Diaspora din România și R. Moldova se va reuni pentru prima dată la Chișinău. Peste 100 de români de pe ambele maluri ale Prutului care trăiesc în prezent în străinătate vor participa la Congresul Diasporei Unioniste, desfășurat vineri, 25 martie, la Academia de Științe a Moldovei, și sâmbătă, 26 martie, la Academia de Arte, sediul Sfatului Țării din 1918.

Potrivit unui comunicat al Platformei unioniste „Acțiunea 2012”, în cadrul evenimentului va fi argumentată poziția Diasporei cu privire la soluția Unirii ca cea mai sigură, rapidă și eficientă cale pentru ieșirea din criză a R. Moldova și vor fi formulate strategii de implicare pe scară largă a Diasporei în realizarea Unirii în viitorul apropiat.

„Unirea vine atât din interior, din România și R. Moldova, dar și din exterior, din Diaspora. Ne aflăm la cea de-a doua ediție a Congresului și, pe parcursul lucrărilor, vom propune pași concreți ca centenarul Unirii de la 1918 să ne regăsească întregi ca neam”, a declarat Alina Ieremciuc, reprezentant al Diasporei Unioniste, filiala Italia.

Lucrările Congresului Diasporei Unioniste la Chișinău vor începe astăzi de la ora 15.00, iar sâmbătă – de la ora 09:30.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Declarație EXPLICITĂ despre R. Moldova și România – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.