INCREDIBIL! Vlad Filat reușește să-și protejeze interesele financiare chiar din închisoare

Vlad Filat. Foto: Alexandru Tarlev / adevarul.ro/moldova

Vlad Filat. Foto: Alexandru Tarlev / adevarul.ro/moldova

Fostul premier Vlad Filat a transmis scrisori clandestine din penitenciar, pe numele martorilor, în care le indica ce trebuie să facă în interesele companiei „Caravita”, administrată de către nașul său de cununie în interesele financiare ale Filat, susține procurora Adriana Bețișor.

„Au fost și scrisori clandestine expediate de către inculpat către martori, prin intermediul avocaților, în vederea anumitor acțiuni pe care trebuie să le facă în interesul companiei Caravita”, a declarat Adriana Bețișor, potrivit HotNews.md, precizând că anume astfel de argumente au stat la baza cererii de prelungire a mandatului de arest pe numele lui Filat și nu doar cele două mesaj publicate pe contul personal al lui Filat de pe Facebook, așa cum susține avocatul acestuia.

Adriana Bețișor a declarat că mai persistă riscul ca Filat să încerce să intimideze și să influențeze martorii, iar cele două mesaje pe Facebook publicate în ultima săptămână sunt o dovadă elocventă în acest sens. Ea a precizat că Filat a recunoscut că cele două mesaje îi aparțin și, se pare, au fost transmise administratorului contului de către soția sa (Angela Gonța) și de către avocat.

Adriana Bețișor a precizat că acele mesaje depășesc limita legală. „Se fac intimidări de martori. Este foarte cert mesajul expediat celor care trebuie să vină în ședință, chiar foști colegi”, a declarat Bețișor.

Totodată, procurora a menționat că apărarea avocații lui Filat continuă să tergiverseze intenționat examinarea cazului. Cu toate acestea, marți, 29 martie, s-a reușit audierea a trei martori care au confirmat faptul că Filat utiliza carduri bancare alimentate cu bani furați de la Banca de Economii, confirmând că o parte din acești martori sunt din anturajul lui Ilan Shor.

De asemenea, Ariana Bețișor a precizat că, în prezent, continuă documentările în privința instituțiilor care au fost finanțate cu bani furați de la BEM, printre acestea fiind și instituții mass-media.

Precizăm că marți, 29 martie, instanța a decis prelungirea măsurii preventive de arest pe numele fostului premier Vlad Filat cu încă 30 de zile. Filat e învinuit de corupere pasivă și trafic de influență.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.