Episcopul Marchel. Captură video: tvprim.md

Episcopul Marchel. Captură video: tvprim.md

Furt strigător la cer! În noaptea de duminică spre luni, persoane necunoscute au pătruns în biserica din satul Dușmani, raionul Glodeni, de unde au furat pâinea și vinul sfințite pregătite pentru împărtășania episcopului de Bălți și Fălești, Marchel, și a preoților din raionul Glodeni.

Potrivit presei din orașul Glodeni, hoţii au sustras Sfânta Împărtaşanie și obiecte de cult, printre care două cruci. Hoții însă nu s-au atins de banii care se găseau în biserică.

„Mă adresez către toți care cunoașteți ceva de genul acesta, să-i influențați pe acești escroci, să-i influențați pe acești tâlhari să întoarcă nu atât obiectele de cult, cât Sfintele Taine, pentru că batjocorirea lor, cel puțin aflarea lor în altă parte decât în biserică, va provoca nenorocire asupra satului. Și nu numai asupra satului Dușmani, dar și asupra întregului popor”, a declarat episcopul de Bălți și Fălești Marchel pentru TVPrim.

Făptaşii au fugit prin cimitirul din preajma bisericii, unde au fost găsite câteva dintre obiectele furate, notează Publika.md.

La rândul său, Roman Orașan, reprezentant al Episcopiei de Bălți și Fălești, spune că este vorba de un caz fără precedent, cu urmări grave. Orașan i-a îndemnat pe hoţi să restituie darurile sfinte.

Reclame