MAIA a început să întoarcă MILIOANELE poporului

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a dat startul achitării datoriilor la plata subvenţiilor pentru anul 2015. Transferurile au fost efectuate pentru circa 250 de beneficiari, în sumă totală de aproximativ 5 milioane de lei.

Potrivit datelor oferite de Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), spre achitare mai rămân 3395 de dosare.

Într-un comunicat citat de IPN, MAIA susține că, pentru anul 2015, Fondul de Subvenţionare a constituit 610 de milioane de lei, dintre care au fost achitate datorii pentru anul 2014 în valoare totală de 231,5 de milioane pentru 2350 de cereri.

Pe parcursul anului 2015, au fost recepţionate 4051 de dosare în valoare de 540,1 de milioane de lei. Din numărul total de cereri recepţionate şi procesate, în jur de 190 de dosare în sumă totală de 56,7 de milioane de lei au fost respinse ca fiind neeligibile. Astfel, pe parcursul anului 2015, din numărul total de 3862 de cereri eligibile, în valoare de 483,4 de milioane de lei, au fost prezentate la Trezoreria de Stat dispoziţii de plată în valoare de 362,8 de milioane de lei pentru 2604 de beneficiari, dintre care au fost achitate 56,4 de milioane pentru 215 beneficiari.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Demult trebuiau intoarse aceste datorii. Nu inteleg de ce se tot amina achitarea. Acum sper ca pina la finele anului sa se clarifice cu toate restantele din anii precedenti si deasemenea sa raminem fara restante in urmatorii ani . Trebuie sa inlaturam toate minusurile din trecut si sa le transformam in plusuri . Desigur este mult mai usor sa spui decit sa faci insa daca se va depune efort si se va lucra cu seriozitate , cu siguranta acest lucru va fi posibil.

    Apreciază

  2. titlul rupe!!! de fapt, nu cred ca la moment este posibil de rezolvat problema subventiilor pana la capat, luand in consideratie ca s-au acumulat datorii destul de considerente… speram ca in urma semnarii acordului cu FMI, economia Moldovei sa-si revina, nu sa fie posibila nu doar achitaea, dar si majorarea acestor plati, astfe motivand agricultorii!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.