Autorul Stemei de Stat, Gheorghe Vrabie, petrecut pe ultimul drum. Președintele Timofti a transmis condoleanțe familiei regretatului artist plastic

Gheorghe Vrabie. Foto: presedinte.md

Gheorghe Vrabie. Foto: presedinte.md

Artistul plastic Gheorghe Vrabie, autorul stemei R. Moldova, al drapelului municipiului Chișinău și al leului moldovenesc, a fost petrecut sâmbătă, 2 aprilie, pe ultimul drum.

La funeraliile cunoscutului artist plastic a participat și președintele Nicolae Timofti, însoțit de consilierii săi. Șeful statului a transmis condoleanțe familiei îndurerate și a depus flori la sicriul autorului Stemei de Stat a R. Moldova.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus sâmbătă la Teatrul Naţional de Operă şi Balet. Maestrul a fost înmormântat la Cimitirul Central din Chișinău.

Gheorghe Vrabie s-a stins din viață la 31 martie. Artistul avea 77 de ani și de mai mulți ani zăcea la pat. Artistul deţine mai multe distincţii, printre care Premiul Uniunii Artiştilor Plastici, titlul de „Maestru al Artei” și medalia „Mihai Eminescu”. În 2010, a fost distins cu cea mai înaltă decorație de stat – „Cavalerul Ordinului Republicii”.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.