DISPOZIȚIE! Vameșii nu vor mai „călări” maşinile de serviciu în scopuri personale

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Angajaţii Serviciului Vamal nu se vor mai deplasa în scopuri personale cu autoturismele de serviciu. O dispoziţie în acest sens a fost emisă de conducerea Servicului Vamal, după verificarea mijloacelor de transport aflate în dotarea Aparatului Central al Serviciului.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, citat de IPN, au fost verificate riguros toate unităţile auto, precum şi scopurile în care acestea sunt folosite. În timpul verificărilor au fost depistate mai multe abateri, inclusiv folosirea autoturismelor de serviciu în scopuri personale. Totodată, s-a stabilit că unităţile de transport sunt exploatate cu nereguli, nu este respectat controlul tehnic în termenii prestabiliţi, iar combustibilul este utilizat în exces.

Ca urmare a verificărilor, directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a dispus reducerea autoturismelor de serviciu în cadrul Aparatului Central. Astfel, autotorismele folosite în scopuri personale urmează a fi redistribuite în cadrul subdiviziunilor teritoriale.

De asemenea, s-a decis să fie reduse limitele consumului de combustibil, iar automobilele să fie parcate conform regulamentului intern, adică la parcarea Serviciului Vamal. Ca urmare a verificărilor s-a stabilit că mijloacele auto care nu corespund unei stări tehnice satisfăcătoare urmează a fi scoase din utilizare.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.