Marș pentru statalitatea R. Moldova la Comrat

Foto: fb.com/dodon.igor

Foto: fb.com/dodon.igor

Mai mulţi locuitori ai UTA Găgăuzia, politicieni de la Chişinău şi personalităţi din Federaţia Rusă au participat la Comrat la un marş pentru statalitatea şi neutralitatea R. Moldova.

Acţiunea, organizată de administraţia UTA Găgăuzia, vine ca reacţie la marşul unioniştilor de la sfârșitul săptămânii trecute, care a avut loc la Chişinău.

Potrivit portalului informaţional gagauzinfo.md, citat de IPN, după marş mulţimea s-a adunat în centrul Comratului unde s-a desfăşurat un miting cu acelaşi scop. Irina Vlah, guvernatoarea UTA Găgăuzia, a spus că susţinătorii statalităţii R. Moldova sunt de sute de ori mai mulţi decât unioniştii, iar găgăuzii nu au o altă patrie decât R. Moldova. „99% din locuitorii ţării îşi doresc ca aceasta să fie unitară”, a accentuat Irina Vlah.


DOC. Sfatul Ţării 2 a votat Foaia de parcurs a Reunificării Basarabiei cu România, până în 2018


Preşedintele PSRM, Igor Dodon, prezent la eveniment, a spus că numai datorită cetăţenilor precum cei din Găgăuzia „planurile unioniştilor nu se vor realiza”.

La acţiune a participat şi vicepreşedintele PPPN, Ilian Caşu, care a declarat în faţa mulţimii că la Comrat s-au adunat cei care susţin şi luptă pentru statalitatea R. Moldova.

În 2014, în Găgăuzia s-a desfăşurat un referendum la care majoritatea a votat pentru dreptul găgăuzilor de a se detaşa de R. Moldova dacă aceasta îşi pierde independenţa eventual prin unirea cu România. Totodată, în această săptămână, deputaţii socialişti, cei democraţi şi foştii comunişti au susţinut Declaraţia privind statalitatea şi neutralitatea permanentă a R. Moldova, înaintată în Parlament de fracţiunea PCRM.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.