CAPRICII! Oamenii lui Năstase au TOCAT 100 de mii de lei din economiile CEC

Andrei Năstase și susținătorii săi. Foto: moldova24.info

Andrei Năstase și „colectorii”. Foto: moldova24.info

Aproximativ 100 de mii de lei a costat tipărirea listelor de subscripție care au fost folosite pentru colectarea de către membrii grupului de inițiativă al Platformei DA a celor peste 400 de mii de semnături pentru organizarea unui referendum de alegere a șefului statului prin vot direct.

Precizări în acest sens a făcut vineri, 1 aprilie, preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, în plenul Parlamentului.

Culmea este că cei aproximativ 100 de mii de lei, bani publici care nu au fost programați în bugetul CEC, au fost cheltuiți degeaba, întrucât membrii grupului de inițiativă al Platformei DA nu au respectat buchia legii atunci când au colectat semnăturile, motiv pentru care CEC a respins cererea privind organizarea referendumului. Precizăm că, potrivit preşedinteului CEC, colectorii urmau să adune câte 20 de mii de semnături din cel puţin jumătate din unităţile administrativ-teritoriale, ceea ce nu s-a făcut, deși li s-au adus la cunoștință regulile jocului de la bun început.

„În data de 14 martie, între timp au fost eliberate în 3 tranșe grupului de inițiativă 100 de mii de file de liste de subscripție, din banii economisiți de CEC apropo. Pentru că acești bani nu au fost programați în bugetul CEC, că atunci când am planificat devizul de cheltuieli nu știam de eventuala inițiativă în acest sens. Deci din banii care i-am economist de la alte articole, i-am redirecționat și am tipărit aceste liste de subscripție. Aproximativ 100 mii de lei, per total, toate cheltuielile. Din banii economisiți de CEC. Deci, democrația costă, noi asta înțelegem și orice voință a alegătorului, dacă se încadrează în limita legii, trebuie satisfăcută, noi pentru asta am fost creați”, a declarat Iurie Ciocan în fața deputaților.

Ciocan a subliniat că CEC a acționat „în strictă conformitate cu legea” pe tot parcursul activității grupului de inițiativă al Platformei DA.

Amintim că, în data de 30 martie, CEC a respins cererea grupului de iniţiativă privind organizarea referendumului. Atunci, reprezentanţii Platformei DA au declarat că vor ataca decizia CEC în instanţă, totodată anunțând că vor organiza noi proteste la Chișinău și în regiunile republicii.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

2 răspunsuri

  1. Bani cheltuiți pe nimic, pentru că chiar ei și-au sabotat propria lor muncă, me refer la acei din DA, care deși au știut regulile jocului au transmis la CEC un pachet de documente care nu întrunește condițiile legale. Deci special și cu bună știință au tocat banii statului ca ulterior să aibă motiv de a scoate și folosi din nou oamenii în stradă

    Apreciază

Trackback-uri

  1. Platforma DA a alergat după doi iepuri și nu a prins niciunul! A dus de nas peste 400 de mii de oameni – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.