Aproape 6000 de producători de fructe au primit compensațiile solicitate, ca urmare a embargoului rusesc

Foto: basarabia.md

Foto: basarabia.md

Plata compensațiilor către producătorii de fructe și struguri, care au fost afectați de restricțiile impuse de Federația Rusă la export în 2014, în special a celor care au cultivat mere, prune și struguri, a fost finalizată.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), citat de Moldpres, din noiembrie 2015 și până în data de 31 martie curent, 5791 de dispoziții de plată în valoare totală de 55 de milioane de lei au fost expediate Trezoreriei de Stat de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Inițial, au fost depuse la AIPA 5858 de dosare, în valoare totală de aproximativ 56 de milioane de lei, însă după examinarea acestora s-a constatat că 67 de dosare nu sunt eligibile.

În iulie 2015 a fost lansată componenta „Compensații pentru Susținerea Vânzărilor” al proiectului MAC-P, care a venit să susțină producătorii de fructe și struguri afectați de restricțiile impuse de Federația Rusă la export în 2014, oferindu-le sprijin financiar în formă de compensații la fructele și strugurii procesați în sumă de 12 milioane de dolari SUA. Finanțarea adițională a Proiectului MAC-P a fost oferită de Banca Mondială în baza Acordul de finanțare din 21 mai 2015. Astfel, pe parcursul anului 2015 au fost depuse 5858 de dosare în valoare de 56 milioane de lei de către producătorii de fructe și struguri care dețin în proprietate și/sau în folosință plantații pomicole de măr și/sau prun și/sau plantații viticole cu soiuri pentru vin pe rod, ce nu depășește fiecare 15 hectare.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.