Foto: plahotniuc.tv

Foto: plahotniuc.tv

1000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului se vor reuni la Palatul Parlamentului din București în cadrul Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din România și R. Moldova. Autoritățile locale din R. Moldova și România vor stabili legături de colaborare.

Evenimentul organizat de Grupul Interparlamentar „Prietenii Unirii”, Institutul pentru Cultură și Drepturi Europene, Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va avea loc duminică, 10 aprilie, ora 10:00, în Sala „C. A. Rosetti” (intrarea A 3, S 2, dintre Parcul Izvor).

„Relația specială și privilegiată dintre România și R. Moldova trebuie consolidată și la nivel descentralizat. Fraternitatea între localități și între județe și raioane va deschide noi perspective pentru dezvoltare în domeniul economic, educațional, cultural și sportiv, al administrației publice locale. Conectăm oamenii pentru a conecta statele”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

În cadrul unor grupuri de lucru, reprezentanții comunităților locale vor discuta despre opțiunile de înfrățire, despre oportunitățile de colaborare și specificul proiectelor prin intermediul cărora pot fi obținute finanțări nerambursabile.


DOC. Sfatul Ţării 2 a votat Foaia de parcurs a Reunificării Basarabiei cu România, până în 2018


Potrivit unui comunicat al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, Guvernul de la Bucureşti îşi propune să stimuleze cooperarea la nivel local între România și R. Moldova. „Vrem să privilegiem acele comune sau acele oraşe din Republica Moldova care au înfrăţiri cu comune sau oraşe din România”, a declarat în luna februarie premierul Dacian Cioloș, potrivit sursei citate.

Foto: Acțiunea 2012

Foto: Acțiunea 2012

Reclame