Dughin despre Transnistria: Are un „rol deosebit” în soarta Lumii Ruseşti

Alexandr Dughin. Foto: inliniedreapta.net

Alexandr Dughin. Foto: inliniedreapta.net

Transnistria este un avanpost rusesc care reţine integrarea R. Moldova în România şi Uniunea Europeană, care în realitate înseamnă răspândirea ideologiei liberale şi demontarea treptată a statului naţional.

Asemenea opinie a exprimat luni, la conferinţa on-line de la Universitatea Transnistreană, Alexandr Dughin, cunoscut filosof şi politolog rus, unul din ideologii neoeurasianismului.

Potrivit site-ului așa-zisului minister de externe al autoproclamatei republici moldovenești nistrene (rmn), citat de Infotag, subiectul discuţiilor de la puntea de internet Moscova-Tiraspol, organizat de Centrul Nistru-Prut al Institutului Rus de Cercetări Strategice (IRCS), a devenit „Ideologia americană şi pretenţiile SUA asupra dominaţiei globale”.

În opinia lui Dughin, „rmn nu este recunoscută de occident nu deoarece este incapabilă juridic sau politic, ci deoarece Transnistria ca formaţiune nu se încadrează în ideologia americană, zădărniceşte răspândirea acesteia”.

„Rusia şi Transnistria trebuie să acţioneze în comun în ceea ce priveşte rezistarea ideologiei americane. În acest context, noi vedem Transnistria ca pe un avanpost al luptei strategice, ideologice şi geopolitice pentru lumea multipolară, pentru orânduire mondială corectă, dreptul societăţilor şi popoarelor de a-şi alege singuri calea”, a spus filosoful.

Potrivit așa-zisului ministru interimar al de externe al rmn, Vitalii Ignatiev, „împotriva Transnistriei, ca şi împotriva Rusiei, astăzi este desfăşurat un război hibrid activ”.

Totodată, Ignatiev nu acceptă conceptul de „cetate asediată” şi dă preferinţă conceptului de „regiune euroasiatică «Transnistria»”, considerând că, sprijinită de Rusia, aceasta poate „deveni o oază a neoeurasianismului”.

„Asemenea ajutor poate transforma Transnistria dintr-o «regiune asediată», potenţialul căreia este blocat activ de statele vecine în plan economic, financiar, logistic şi militar-politic, într-o vitrină a lumii euroasiatice moderne”, consideră pretinsul ministru de externe al rmn.

Lui Dughin i-a fost pe plac ideea şi a subliniat din nou „rolul deosebit al Transnistriei în soarta Lumii Ruseşti”.

„Staţi pe acest pământ ca un soldat uitat la post, care nu a primit ordin de a se retrage. Acesta este un exemplu de eroism rusesc adevărat. Şi faptul că în Transnistria sunt mulţi tineri patrioţi, care îşi iubesc ţara, insuflă şi bucurie, şi optimism”, a conchis Dughin.Categorii:Actualitate, Transnistria

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.