Marian Lupu, între „voința totală” a majorității parlamentare și „isteria” noilor partide proeuropene

Marian Lupu. Foto: tribuna.md

Marian Lupu. Foto: tribuna.md

Liderul PDM, Marian Lupu, speră că R. Moldova va reuși să depună, până în anul 2019, cererea de aderare la Uniunea Europeană. „Acesta este un obiectiv ambițios, care presupune multă muncă și seriozitate, şi nu depinde doar de noi”, a declarat Lupu într-un interviu pentru Tribuna.

Democratul susține că R. Moldova deja se apropie de UE. „Ne propunem se facem cât mai mulți pași concreți, totul se realizează în etape, nu peste noapte, totul presupune responsabilitate şi efort susţinut”, a declarat liderul PDM.

Potrivit lui Marian Lupu, actuala guvernare este determinată să realizeze obiectivul de itegrare europeană a R. Moldova, „chiar şi cu piedicile pe care le pun, mai nou, noile partide proeuropene, care au pus interesul de a ajunge la putere deasupra intereselor naţionale”.

„Uneori am senzaţia că aceste noi partide (proeuropene – n.r.) lucrează mai eficient decât PSRM împotriva viitorului proeuropean al Moldovei. Obsesia asta pentru a ajunge la putere prin orice mijloace, prin folosirea în mod josnic a problemelor reale ale oamenilor, nu este deloc sănătoasă. Aşa cum aţi văzut, aceste partide nu construiesc nimic, ele se agaţă doar de partidele mari şi încearcă să se caţere în felul ăsta la putere, nu au proiecte de alternativă reală, au mai mult obsesii legate de persoane sau anumite partide. Mai grav este că se agaţă de problemele oamenilor, pe care însă nu le rezolvă, ci doar le folosesc în scop populist”, a declarat Lupu.

Liderul PDM a mai spus că noile partide proeuropene nu au propus, până în prezent, niciun proiect de reconstrucție a R. Moldova. „Singurul lor proiect politic este că vor la putere, iar pentru asta produc doar multă isterie şi manipulare, nu au fost în stare în toate aceste luni să vină cu niciun proiect pentru ţară”, a subliniat Lupu.

În același interviu, Marian Lupu a dat asigurări că, la nivelul majorității parlamentare, există o „voinţă totală” pentru creşterea nivelului de trai al populaţiei şi modernizarea europeană a R. Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

5 răspunsuri

 1. Intradevar in o asa tara mica, zi de zi apar noi partide cu scopul de a junge si ei la guvernare, si putine din ele au ca scop sa reprezinte interesele cetatenilor, ei au ca scop sa ajunga la guvernare si sa se imgogateasca prin metode ilegale ca Filat prin furturi din institutiile de Stat ca BEM, Vama si Fisc.

  Apreciază

 2. Eu cred in ceea ce zice Lupu caci in ultimul timp se lucreaza mult pentru a face reformele necesare pentru a putea intgra la UE

  Apreciază

 3. Sunt complet de acord cu aceste afirmatii, pentru ca in tim ce Guvernarea actioneaza cu energie si perseverenta in rezolvarea problemelor, cautand solutii atat la nivel intern cat si extern, si consolidand relatiile cu partenerii externi, cei din opozitie se ocupa cu lucruri inutile si distructive menite sa le atraga popularitatea.

  Apreciază

 4. Mi-i rușine să spun că avem opozitie in tara! La noi sunt niste diletanti dornici de putere dar nu opozitie politica.

  Apreciază

 5. Sa fim sanatosi, si deja inca 3 ani inainte sa sustinem aceasta cerere de aderare la UE. Acum avem nevoie de stabilitate si progres in tara..

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.