Nata Albot, Tudor Darie, Dumitru Alaiba – fățărnicie și duble standarde drept principii de bază ale vieții

Foto: cdm.me

Foto: cdm.me

Premierul Islandei, Sigmundur Gunnlaugsson, a demisionat după publicarea „Arhivei Panameze”. Investigația a scos la iveală o companie offshore care aparține premierului islandez și pe care acesta nu a declarat-o oficial. La întrebarea reporterilor despre compania sa offshore, premierul Islandei a întrerupt discuția și a părăsit sala, calificând întrebările jurnaliștilor drept inadmisibile.

Demisia unui oficial de rang atât de înalt, ca reacție la o investigație internațională, a dezvăluit dublele standarde de care se conduc reprezentanții  „elitei” noastre. Jurnaliști, bloggeri și alți „tipi șmecheri” care se declară luptători contra regimului și militează pentru o viață mai bună în Moldova, cu toții au luat apă-n gură când au aflat că în invetigația Panama Papers figurează numele fostului candidat la funcția de premier – Ion Sturza. Niciunul dintre ei nu s-a expus, măcar în treacăt, despre implicarea lui Sturza în acest caz – nici Nata Albot, „patrioata” stabilită în Canada, nici Tudor Darie și nici Dumitru Alaiba – fostul consilier al lui Filat prins recent cu minciuna. Iar dacă Sturza ajungea premier, atunci ar fi trebuit să demisioneze în mod rușinos după asemenea acuzații grave.

Însă toți tac mâlc!

Da, prezentatoarea Morari a scris pe Facebook mai multe postări pline de furie despre „Panama Papers”  în care condamnă fraudele și amploarea acestora și se întreabă cum de cei implicați încă se suportă. În toată această tiradă, jurnalista parcă uită (ce coincidență!) să menționeze că dosarul offshore-urilor conține și nume a cetățenilor moldoveni, mai cu seamă a recentului candidat la funcția de premier – Ion Sturza – promovat foarte activ de Morari.

Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ) a publicat rezultatele investigației privind companiile offshore asociate cu registratorul Mossack Fonseca. Aceasta investigație dezvăluie, printre altele, implicarea a 12 foști și actuali lideri mondiali, a 128 de politicieni și oficiali de rang înalt, precum și a 29 de miliardari din topul celor mai bogați oameni, întocmit de revista Forbes. 130 mii de persoane din 170 de țări figurează în lista companiilor offshore. Lista include și 22 de cetățeni a Republicii Moldova. 22 businessmani din Moldova au folosit companiile offshore pentru a-și ascunde averile și a se eschiva de la plata impozitelor.

De aici deducem că atunci când le este convenabil, bravii noștri eroi critică la stânga și la dreapta, iar când se adeverește că au în rândurile sale persoane corupte – cu toții iau apă-n gură. Standarde duble, dorința de a părea mai buni decât sunt în realitate, minciuna și manipularea – sunt doar câteva din instrumentele folosite în lupta pentru acapararea puterii. Iar toate balivernele despre o Moldovă frumoasă pe care aceștia vor s-o construiască sunt doar niște vorbe dulci pe care ei ni le repetă zilnic. Am doar o singură întrebare pentru acești „luptători”: „De ce n-ați construit la timpul vostru acea Moldovă frumoasă despre care tot vorbiți?”.

Ksenia EmelinaCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

6 răspunsuri

 1. Natalia Morari nu poate să menționeze pe Sturza cumva deoarece acesta este Dumnezeu, oracol și prietenul lui Vlad Filat, care este sponsorul direct al acesteia, astfel nu mai vedem de la Morari o abordare corectă a lucrurilor.

  Apreciază

 2. Datorita acestor documente, ne dam seama cum si-a agonisit averea de sute de milioane domnul Sturza! Ex-premierul si-a folosit din plin puterea pe care a avut-o in scopul crearii unor legaturi mafiote care sa-i aduca bani, in pofida faptului ca statul nostru era prejudiciat. Rau ca amum blogger-ii si jurnalistii care il ridicau in slavi pe Sturza nu vor sa ne mai spuna nimic despre el

  Apreciază

  • Da acest Sturza daca sa ne aducem aminte,inca pe vremea cind a fost premier a mai prejudeciat Stat-ul cu milioane de lei,prin indepartarea pachetului majoritar de actiuni de la MoldovaGaz,care a ajuns pe miinile Rusiei

   Apreciază

 3. Linje curu mai departe cui îl linji, deși mai bine ai investi un pic în a învăța ce înseamnă profesionalism. Ai mai citi un pic despre offshore-uri, poate poate ai să înțelegi cîte ceva.

  Apreciază

 4. De ce n-ați construit la timpul vostru acea Moldovă frumoasă despre care tot vorbiți?”. asta e cea mai buna fraza

  Apreciază

Trackback-uri

 1. Limbaj suburban de „ministru” în Cabinetul Sturza – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.