Ex-premierul Vlad Filat se plânge în închisoare

Vlad Filat. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Vlad Filat. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Fostul premier Vlad Filat s-a plâns că în penitenciarul în care este deţinut s-a defectat telefonul, potrivit unui mesaj de-al său publicat pe Facebook. În mesaj se menţionează că textul a fost publicat de administratorul paginii cu acordul autorului.

„De aproape două săptămâni persoanele deţinute în penitenciarul nr. 13 nu pot lua legătura telefonică cu avocaţii şi rudele. Motivul invocat de administraţia penitenciarului este faptul că telefonul public al instituţiei s-a defectat. Acest motiv este unul superficial şi inventat, iar scopul este unul singur: de a mă izola total”, se spune în mesajul politicianului, citat de Infotag.

Fostul premier subliniază că această „măsură de precauţie” luată de administraţia penitenciarului îl afectează nu doar pe Vlad Filat, dar şi pe cele peste o mie de persoane deţinute în acest penitenciar din centrul Chişinăului. Filat îndeamnă administraţia penitenciarului „să nu încalce dreptul persoanelor aflate în detenţie doar pentru a-şi «legaliza» acţiunile ilegale”.

„În cazul în care administraţia penitenciarului îmi va cere să renunţ la convorbirile telefonice, sunt gata să accept acest lucru, doar ca drepturile celorlalte persoane să nu fie afectate”, a scris Vlad Filat.

Aceasta nu este prima adresare a lui Vlad Filat prin intermediul reţelelor de socializare. La mijlocul lunii martie au fost publicate altele două, în care şi-a declarat nevinovăţia. Procuratura a declarat că aceasta este „încălcare a regimului de arest şi intimidare a martorilor”.


Îi numără zilele! Probleme cu matematica și logica pentru Angela Gonța-Filat


Procurora Adriana Beţişor a declarat că Vlad Filat nu lasă încercările de a influenţa martorii care urmează a fi audiaţi în cazul său. Ea a informat jurnaliştii că au fost interceptate scrisori la adresa unor martori. Potrivit spuselor sale, nu este vorba despre mesaje electronice, ci scrisori pe care Filat a încercat să le transmită prin intermediul avocaţilor săi.

Marți, 5 martie, Curtea de Apel Chişinău a respins demersul avocaţilor, lăsând în vigoare prelungirea mandatului de arest cu încă 30 de zile.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.