Fostul premier Ion Sturza s-a apucat de RISE Moldova. „Dreptul la replică și judecata”

Ion Sturza. Foto: fb.com/i.sturza

Ion Sturza. Foto: fb.com/i.sturza

Fostul premier Ion Sturza și-a exprimat nemulțumirea față de investigația realizată de RISE Moldova, în care se vorbește despre companiile offshore ale acestuia în contextul scandalului global Panama Papers. Sturza amenință voalat că i-ar putea acționa pe jurnaliști în judecată.

Într-un răspuns pe care l-a afișat și pe Facebook, Ion Sturza se arată nemulțumit de faptul că jurnaliștii de la RISE au publicat date cu caracter personal, dar și pentru că l-au prezentat drept fost premier.

„Folosirea sintagmei «fost prim-ministru» este măgulitore, dar nu are nimic cu fondarea acestor companii şi poate să inducă idea că în scurta mea carieră politică în anii 1998-1999 am fi obţinut beneficii necuvenite, nedeclarate şi tăinuite”, a scris Sturza.

Politics of Moldova precizează că despre „afacerile” lui Ion Sturza, care au ieșit la iveală odată cu publicarea documentelor Panama Papers, au scris și cele mai prestigioase instituții internaționale de presă precum Associated Press și Fox News, care, de asemenea, l-au prezentat drept fost premier al R. Moldova. Nu se cunoaște însă dacă Ion Sturza le-a adresat și acestora nota sa de nemulțumire. Cert este că în luna decembrie 2015 și ianuarie 2016, când era candidat la funcția de premier, Sturza nu s-a arătat niciodată nemulțumit că presa folosea sintagma „fostul premier”.

În plus, la finalul mesajului său, deși nu este foarte explicit, Ion Sturza îi amenință voalat pe jurnaliștii de la RISE cu judecata. „Nu ne place, este dreptul la replică și, în ultima instanță, judecata”, a comentat Ion Sturza.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.