Descinderi împotriva unei bande internaționale de hackeri

Foto: mirror.co.uk

Foto: mirror.co.uk

Procurori germani au anunțat joi că forțele de poliție au desfășurat raiduri în mai multe țări împotriva a 170 de suspecți de implicare într-o grupare internațională specializată în atacuri cibernetice, două persoane fiind arestate în Germania, notează Agerpres, cu referire la DPA.

Cei doi bărbați au fost arestați în landurile Rhineland-Palatinate și Saarland, poliția confiscând circa 300 de computere și unități de stocare hard disk în timpul raidurilor de marți.

Circa 700 de ofițeri de poliție au luat parte la raidurile efectuate simultan în locații din Germania, Olanda, Luxemburg, Franța și Canada.

Procurorii din orașul german Koblenz au declarat că gruparea criminală este acuzată de vânzarea unor programe de calculator ce ascund viruși și de furtul de parole și date bancare.

Încercările de a fura informații și de a șantaja oameni au devenit o practică obișnuită în anii recenți. În 2015, portalul de internet canadian Ashley Madison a fost ținta unui atac al hackerilor care au distribuit ulterior informațiile obținute din conturile a peste 36 de milioane de clienți ai respectivei platforme on-line.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.