Voronin: „Noi am roghit în acei opt ani”; „Măria Sa, alegătorul, o să decidă”

Vladimir Voronin. Captură video: n4.md

Vladimir Voronin. Captură video: n4.md

În situația în care se află acum R. Moldova, cea mai bună soluție e ca republica să fie parlamentară, cu șeful statului ales de Parlament, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul ediției de aseară a emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Voronin a condamnat, „și ca cetățean, și ca fost președinte al R. Moldova”, decizia Curții Constituționale din 4 martie curent, prin care șeful statului urmează să fie ales de către popor.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, Voronin a spus că nu are voie să facă declarații în acest sens înainte ca partidul pe care îl conduce să ia o astfel de decizie. „Aceste lucruri se hotărăsc în partid”, a subliniat liderul PCRM, recunoscând că scopul oricărui partid este „lupta pentru putere”.

În context, Voronin a spus că despre alegerile prezidențiale nu cunoaște nimic mai mult decât data când acestea vor avea loc. „Niciun cadru, nicio lege, nici regulamente referitor la aceea cum o să se petreacă aceste alegeri. (…) Nu-i nimic clar, nimănui. Ce condiții vor trebui să îndeplinească partidele care vor propune candidați? Eu nu cunosc nimic”, a precizat Voronin.

„Măria Sa, alegătorul, o să decidă. Oamenii trebuie să fie atenți și foarte atenți, nici să nu se uite la cei care au furat miliardul, dar nu încă să-i mai voteze”, a mai spus Voronin. Întrebat cine a furat miliardul, președintele PCRM a spus că „numai nu comuniștii”.

Amintim că, recent, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la Radio Moldova că va fi candidatul formaţiunii pe care o conduce la funcţia de şef al satului.

Voronin s-a luădat cu experiența de opt ani a PCRM

„Noi avem experiență, nu numai de lea-lea-lea în Parlament. Noi avem experiență de opt ani. Nu vrea nimeni să discute cu mine în mod serios, totuși, ce a fost în acești opt ani de zile, dar iată așa, cu 7 aprilie, cu… Noi nu că așa, dar am roghit, dacă e să vorbim cinstit, în acei opt ani. Noi avem experiență, experiență pozitivă. Noi pe aceasta ne bazăm. Noi n-am părăsit Moldova și ne-am dus și ne-am ascuns după instituțiile internaționale. Noi n-am făcut nu știu ce, n-am stat undeva în tufari și am așteptat să se deschidă drumul spre președinție, dar nu ca toți anii aceștia. Experiența aceasta  a noastră nu a dispărut nicăieri, ea este. Și ea nu numaidecât poate să aparțină unui sau altui membru al partidului nostru. Noi cu echipele tot timpul ne-am format numai din profesioniști. În Cabinetul miniștrilor erau unul, doi, trei comuniști, membri ai partidului. Ceilalți toți erau obligați să fie profesioniști, de aceea noi poate am atins aceste rezultate”, a relevat Voronin.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.